Незабаром Великдень - запишіть цей секрет: як правильно збивати яйця з цукром для міцних піків
Незабаром Великдень - запишіть цей секрет: як правильно збивати яйця з цукром для міцних піків

Незабаром Великдень - запишіть цей секрет: як правильно збивати яйця з цукром для міцних піків

Курячі яйця дуже широко використовуються в кулінарії, зокрема їх збивають для приготування різних страв і випічки.

Але не всі знайомі з цим процесом так, щоб він пройшов швидко, а маса була пишною та ідеальною.

Збиті яйця, кадр з відео
Збиті яйця, кадр з відео

Часто рецепти вимагають збивати яєчний білок окремо від жовтка. Наприклад, відомий усім десерт безе готується саме з них. Пишну масу можна одержати за допомогою кількох секретів.

Свіжі яйця збиваються гірше за ті, що пролежали в холодильнику пару днів. Щоб відокремити жовтки від білків, використовуйте три миски, в одну безпосередньо збивайте масу.

Збивання яєць, фото takprosto
Збивання яєць, фото takprosto

Також господаркам слід знати, що цукор розчинити в жовтку важче, тому ідеально підійде цукрова пудра. Перевірити консистенцію на однорідність можна, якщо провести масою пальцями.

У жодному разі не збивайте жовтки в алюмінієвому посуді, тому що через цей метал вони потемніють. Найлегше досягти пишної маси можна за допомогою блендера, але й вилка підійде.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

Водяна баня

Деякі знають про те, що на водяній бані легше збити яйця і розчинити цукор завдяки теплу. Налийте в каструлю води, нагрійте до температури 90-95 градусів і помістіть миску, щоб вона ледве торкалася води. Виливайте жовтки, цукор та збивайте протягом кількох хвилин до пишної маси.

Раніше ми повідомляли, що змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader