![Незабаром Великдень - запишіть цей секрет: як правильно збивати яйця з цукром для міцних піків](https://thumbor.my.ua/0jBleANoXVU42l-oSh9OVtRAgc8=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fd29118bb4a058411584ffa22798830eb.jpg)
Незабаром Великдень - запишіть цей секрет: як правильно збивати яйця з цукром для міцних піків
Курячі яйця дуже широко використовуються в кулінарії, зокрема їх збивають для приготування різних страв і випічки.
Але не всі знайомі з цим процесом так, щоб він пройшов швидко, а маса була пишною та ідеальною.
![Збиті яйця, кадр з відео](https://thumbor.my.ua/c0Ih1g5kpC8rYi2IUW0A-iyub0g=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F0fe5d2e97f5a925660bb606e98c8d547.jpg)
Часто рецепти вимагають збивати яєчний білок окремо від жовтка. Наприклад, відомий усім десерт безе готується саме з них. Пишну масу можна одержати за допомогою кількох секретів.
Свіжі яйця збиваються гірше за ті, що пролежали в холодильнику пару днів. Щоб відокремити жовтки від білків, використовуйте три миски, в одну безпосередньо збивайте масу.
![Збивання яєць, фото takprosto](https://thumbor.my.ua/_VGuBQgWWKzsjYm7sPeOxTLkY5Y=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F05dc87e9493cfd3712db8d226f5debae.jpg)
Також господаркам слід знати, що цукор розчинити в жовтку важче, тому ідеально підійде цукрова пудра. Перевірити консистенцію на однорідність можна, якщо провести масою пальцями.
У жодному разі не збивайте жовтки в алюмінієвому посуді, тому що через цей метал вони потемніють. Найлегше досягти пишної маси можна за допомогою блендера, але й вилка підійде.
![Яйця, скріншот: Youtube](https://thumbor.my.ua/00i33Qpr12lRuXXJojxXVg_2l8U=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fe399992dd3baf55750eb15cf2e30b7ad.jpg)
Водяна баня
Деякі знають про те, що на водяній бані легше збити яйця і розчинити цукор завдяки теплу. Налийте в каструлю води, нагрійте до температури 90-95 градусів і помістіть миску, щоб вона ледве торкалася води. Виливайте жовтки, цукор та збивайте протягом кількох хвилин до пишної маси.
Раніше ми повідомляли, що змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)