Ніхто навіть не відчує різницю
Хочеться експериментів навіть під час підготовки до великодніх свят? Тоді пропонуємо приготувати пісну паску.
Така випічка за рецептом Shuba не містить продуктів тваринного походження — молока, яєць та вершкового масла. Попри це вона виходить м’якою, повітряною та дуже ароматною.
Як приготувати пісну паску без молока, яєць та масла
Інгредієнти на 2 порції
Для тіста:
- борошно — 450 г;
- цукор — 150 г;
- сіль — 3 г;
- ром — 2 ст. л.;
- рослинна олія — 50 мл;
- лимон, цедра — 20 г;
- кориця мелена — 0.5 ч. л.;
- гвоздика мелена — 3 г;
- ванілін — 3 г;
- суміш сухофруктів — 100 г;
- родзинки — 100 р.
Для опари:
- чай чорний – 200 мл;
- борошно пшеничне — 2 ст. л.;
- цукор — 0.5 ст. л.;
- дріжджі пресовані — 12 г.
Для глазурі
- цукрова пудра — 100 г;
- холодна вода — 2 ст. л.;
- декоративне посипання — 20 г.
Для змащування
- цукор — 1 ст. л.;
- тепла вода — 0.5 ст. л.
Спосіб приготування:
- Для приготування опари до свіжозавареного теплого чаю додаємо дріжджі, цукор. Все перемішуємо та залишаємо на 25 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- Через зазначений час в миску з опарою додаємо олію, цукор, ром, спеції, цедру. Все розмішуємо віночком, просіюємо борошно і вимішуємо тісто руками. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину.
- Далі в тісто втручаємо промиті сухофрукти та родзинки, залишаємо тісто ще на півгодини.
- Через вказаний час обминаємо його, ділимо на 2 частини. З кожної формуємо кульки, відправляємо у форми, накриваємо плівкою та залишаємо ще на півгодини.
- Теплу воду змащуємо із цукром до його розчинення. Змащуємо цим сиропом паски та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
- Для приготування глазурі змішуємо цукрову пудру із холодною водою до густої, однорідної маси.
Змащуємо готові паски глазур’ю. Прикрашати виготовлену випічку можна на свій смак.