![Тісто ніжне, як пух: рецепт сирної паски, яка довго залишається м'якою](https://thumbor.my.ua/XE2GqfQoZGTGRgARVYJKoTT0MlI=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fac9d3b99af18602e465e7c11e5c78457.jpg)
Тісто ніжне, як пух: рецепт сирної паски, яка довго залишається м'якою
Чудовий рецепт на Великдень
Ми розповідали, як спекти класичну паску з нічною опарою. Тепер ділимось рецептом чудової сирної паски.
Як її спекти, розповіла у своєму блозі кулінарна блогерка під ніком albik.food. Паска легко готується, дуже смачна і ніжна. А її аромат неймовірний, як і в будь-якої сирної випічки.
Інгредієнти:
- просіяне борошно — 650-750 г
- дрібка солі
- кисломолочний сир 9% — 180 г
- розтоплене масло 82% — 100 г
- яйця — 2 шт + 1 жовток
- свіжі дріжджі — 20 г
- тепле молоко — 3,2% — 250 г
- родзинки — 100 г
- цукор — 180 г
- 1 жовток + 1 ст.л.молока для змащування
Спосіб приготування:
- До молока додаємо яйця, цукор, дріжджі та масло. Перемішуємо.
- Додаємо сир, просіяне борошно. Замішуємо тісто.
- Тісто має вийти дуже мʼяке, еластичне і трохи липнути до рук. При замішувані поверхню і тісто трішки присипаємо борошном.
- Розтягуємо тісто. Додаємо родзинки і вимішуємо ще раз.
- Накриваємо плівкою і ставимо у тепле місце на 1,5 години. Тісто обминаємо, ділимо на частини, формуючи майбутні паски.
- Форми обовʼязково змащуємо вершковим маслом. Заповнюємо їх тістом на 1/3, а вже під час вистоювання тісто має піднятися до країв форми.
- Випікаємо приблизно 20 хв при 170° і 10 хвилин при 160°. Після випікання обовʼязково залишаємо пасочки, щоб вони повністю охололи.
Після цього можна прикрасити на ваш смак. Приміром, ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур.
View this post on Instagram
A post shared by Альбіна | рецепти українською❤️ (@albik.food)
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)