Тісто ніжне, як пух: рецепт сирної паски, яка довго залишається м'якою
Тісто ніжне, як пух: рецепт сирної паски, яка довго залишається м'якою

Тісто ніжне, як пух: рецепт сирної паски, яка довго залишається м'якою

Чудовий рецепт на Великдень

Ми розповідали, як спекти класичну паску з нічною опарою. Тепер ділимось рецептом чудової сирної паски.

Як її спекти, розповіла у своєму блозі кулінарна блогерка під ніком albik.food. Паска легко готується, дуже смачна і ніжна. А її аромат неймовірний, як і в будь-якої сирної випічки.

Інгредієнти:

  • просіяне борошно — 650-750 г
  • дрібка солі
  • кисломолочний сир 9% — 180 г
  • розтоплене масло 82% — 100 г
  • яйця — 2 шт + 1 жовток
  • свіжі дріжджі — 20 г
  • тепле молоко — 3,2% — 250 г
  • родзинки — 100 г
  • цукор — 180 г
  • 1 жовток + 1 ст.л.молока для змащування

Спосіб приготування:

  1. До молока додаємо яйця, цукор, дріжджі та масло. Перемішуємо.
  2. Додаємо сир, просіяне борошно. Замішуємо тісто.
  3. Тісто має вийти дуже мʼяке, еластичне і трохи липнути до рук. При замішувані поверхню і тісто трішки присипаємо борошном.
  4. Розтягуємо тісто. Додаємо родзинки і вимішуємо ще раз.
  5. Накриваємо плівкою і ставимо у тепле місце на 1,5 години. Тісто обминаємо, ділимо на частини, формуючи майбутні паски.
  6. Форми обовʼязково змащуємо вершковим маслом. Заповнюємо їх тістом на 1/3, а вже під час вистоювання тісто має піднятися до країв форми.
  7. Випікаємо приблизно 20 хв при 170° і 10 хвилин при 160°. Після випікання обовʼязково залишаємо пасочки, щоб вони повністю охололи.

Після цього можна прикрасити на ваш смак. Приміром, ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур.

View this post on Instagram

A post shared by Альбіна | рецепти українською❤️ (@albik.food)

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader