Печінку часто використовують для приготування паштету, млинців, печінкового торту. Тобто продукт в більшості випадків подрібнюють. Але буде дуже смачно, якщо з посмаженими шматочками такого м'яса зробити салат.
Ідея приготування смачного салату з курячою печінкою опублікована на сторінці фудблогерки Катерини Мовчан (katarina_movchan) в Instagram. В оригінальному рецепті страва заправляється олією, але можна обрати також майонез.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 300 г
- банка консервованої червоної квасолі – 1 шт.
- середня червона цибуля – 1 шт.
- яйця – 3 шт.
- консервовані огірки – 5-6 шт.
- білий винний оцет – 1 ст.л.
- рослинна олія – 3 ст.л.
- сіль та перець – за смаком
Спосіб приготування:
1. Печінку помити та обрізати плівочки та жир.
2. Печінку та яйця відварити в підсоленій води 8 хвилин після закипання.
3. Дістати з води, яйця почистити, печінку охолодити.
4. Цибулю порізати тоненькими півкільцями.
5. Полити оцтом та залишити маринуватись 10 хвилин.
6. В глибоку миску покласти цибулю, промиту квасолю.
7. Порізати огірки, яйця, печінку та додати в миску.
8. Додати сіль, перець та заправити олією. Перемішати. За бажанням можна заправити салатик майонезом.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат з печінкою і грибами
- Картопляники з печінкою
- Заливний пиріг із печінкою