Такою пасочкою захочеться ласувати ще й ще
Ми вже готували неймовірну кількість найрізноманітніших пасок. Однак цей рецепт здивує навіть досвідченого кулінара.
Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо… морквяну сирну паску. Вона відрізняється від традиційної своїм яскравим кольором. Усі її інгредієнти ідеально поєднуються між собою. Морква, сир, цукор, ваніль, вершкове масло, цедра апельсина та цукати створять великодній десерт, яким із задоволенням поласують навіть діти-привереди.
Як приготувати морквяну паску
Інгредієнти на 4 порції:
- сир кисломолочний — 600 г;
- морква середнього розміру – 2 шт.;
- цукор — 150 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- масло вершкове 73% — 120 г;
- апельсин, цедра — 10 г;
- цукати — 100 г.
Спосіб приготування:
- Чистимо, миємо і натираємо на дрібну тертку моркву. Посипаємо її цукром і прогріваємо протягом 5 — 7 хвилин до м’якості.
- Теплу морквяну масу змішуємо з сиром, розм’якшеним вершковим маслом, апельсиновою цедрою та ванільним цукром. Отриману масу збиваємо міксером до однорідності. Туди ж додаємо цукати, перемішуємо.
- Двома шарами марлі застилаємо конусну форму для паски. Викладаємо сирну масу, краї марлі загортаємо на сир і викладаємо зверху гніт.
- Форму відправляємо в миску, щоб у неї стікала сироватка і відправляємо в холодильник на 8-10 годин.
Готову паску перевертаємо на блюдо і прикрашаємо цукатами. Подавати її можна з улюбленим напоєм.