Переможниця «Мастер Шеф» Валерія Матрохіна розповіла, як приготувати чудову глазур для паски швидко і всього з двох інгредієнтів.
Отже, знадобляться білок з трьох яєць і цукор – 210 гр.
«Кількість цукру залежить від ваги білків, співвідношення білків до цукру – приблизко 1:2», - пояснила Валерія Матрохіна на своїй сторінці в Інстаграм.
Крок перший у приготуванні глазурі для паски – білки з цукром ставимо на парову баню, щоб дно миски не торкалось киплячої води.
Рецепт глазурі для паски.
Потім збиваємо білки з цукром на середній швидкості міксера до 65 градусів.
«Якщо у вас немає термометра, дочекайтеся помітного ущільнення меренги (7-10 хвилин», - поділилася порадою Валерія.
Тепер знімаємо миску з парової бані і продовжуємо збивати глазур для паски до міцних, стійких піків.
Рецепт глазурі для паски.
Також Валерія Матрохіна пояснила, навіщо білки з цукром ставити на парову баню.
«Це швейцарська меренга. По-перше, це потрібно зробити для пастерізації білка, щоб було безпечно їсти меренгу. По-друге, щоб глазур була стабільною і не розшаровувалась», - розповіла переможниця «Мастер Шеф» Валерія Матрохіна нюанси щодо глазурі для паски.
Останні новини України:
Це насмачніша паска: Євген Клопотенко дав рецепт, який перевершить всі інші.
Глазур для пасок, яка не осипається: Клопотенко розкрив рецепт, який все змінить.
Щоб паска була смачною: рецепт легендарної Ніни Матвієнко.