/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F541a1f7d4dc9dbcc72f09f5516e0aec4.png)
Який секретний інгредієнт додати в маринад для шашлику, щоб м'ясо було соковитим: ділимось простою технологією
Для того, щобшашлик був соковитим, зовсім не обов'язково вигадувати різноманітні маринади або додавати все, що є в холодильнику. Достатньо додати трохи спецій, а також один простий інгредієнт – мінералку.
Ідея приготування соковитого шашлику на мінералці опублікована на сторінці фудблогерки Тетяни Гейко (cookie_tania) в Instgaram. Також не забудьте про цибулю.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffac5508b1032ce58ccd6652e51be0c2b.png)
Інгредієнти:
- м'ясо
- сіль – 1,5 ст.л.
- коріандр мелений – 1 ч.л.
- чорний перець мелений – 1 ч.л.
- гранульований часник – 1 ч.л.
- паприка мелена – 1 ч.л.
- приправи без солі "Сушені овочі" – 1 ч.л.
- цибуля – 3 великі
- сильногазована мінералка – 0,5 л.
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F82a4c68e3c673902cb16d94abde6b23c.png)
1. М'ясо порізати на шматочки бажаного розміру.
2. Порізані шматочки посипати спеціями.
3. Ретельно перемішати.
4. Додати цибулю, порізану кільцями і знову все добре перемішати.
5. В кінці додати мінералку і вимішувати м'ясо, аж поки воно не вбере в себе всю рідину.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fbf4870a4187e0691dc7b00fd64b256df.png)
6. Залишити на годину за кімнатної темпратури, періодично помішуючи.
7. Згодом можна поставити в холодильник до моменту смаження.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fefb3ca24d1fe1447e6dfb705d18a0e27.png)
8. Якщо ви полюбляєте гострий шашлик – кількість перцю слід збільшити та додати трохи червоного. Солоність також регулюйте під свій смак. Можна також скористатися готовими приправами до шашлику.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Телячий шашлик у гранатовому соку
- Шашлик з баранини
- Томатний маринад для шашлика

