Суперфіналістка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася рецептом домашньої паски Панетоне, що виходить дуже повітряною та ароматною.
Напередодні приготування паски потрібно підготувати сухофрукти. Зірка "Мастер Шеф" бере 250 г сухофруктів, заливає їх 30 г рому, додає сік і цедру одного апельсина та залишає на ніч.
Щоб приготувати тісто для Панетоне, спочатку готуємо опару. Змішуємо 180 г теплого молока, 7 г сухих дріжджів, 1 ч.л. цукру та 100 г пшеничного борошна (сильного, вміст білку має бути вище 10 г). "Мастер Шеф" Ольга Рябенко ставить опару в духовку при температурі 37 градусів на 30 хвилин.
Після цього до опари додаємо ще 30 г цукру, 2 яйця, 130 г сильного борошна, замішуємо та ставимо або в холодильник на 12 годин, або на 3 години в духовку при 37 градусах.
Далі нам знадобляться такі інгредієнти:
- цукор – 180 г
- яйце – 1 ціле + 3 жовтки
- ванільний цукор – 2 ч.л.
- сильне борошно – 300 г
- сіль – 0,5 ч.л.
- вершкове масло – 130 г
- замочені сухофрукти
Додаємо до першого тіста всі інгредієнти, крім сухофруктів і вершкового масла, та замішуємо протягом 15 хвилин.
Холодне вершкове масло нарізаємо на кубики, ділимо на три частини та частинами вмішуємо тісто. Коли додали все масло, вимішуємо тісто ше 15 хвилин. У кінці додаємо сухофрукти.
Готове тісто лишаємо підходити в теплому місці 2-3 години (має вирости в 2,5 рази). Кожну годину витягуємо тісто. Після цього ділимо тісто на рівні частини, формуємо з них кульки, викладаємо в форми та лишаємо підходити до верху.
Для верхівки Панетоне використовують не звичайну глазур, а мигдальну (макаронаж), для приготування якої нам знадобиться:
- цукрова пудра – 120 г
- мигдалеве борошно – 60 г
- білки яєчні – 2 шт.
- кукурудзяний крохмаль – 40 г
Також зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додала мигдальні пелюстки та цукрову пудру для декору.
Змішуємо всі інгредієнти макаронажу до однорідності, викладаємо цю глазур у кондитерський мішок і наносимо на паски по спіралі від центру. Зверху посипаємо паски пелюстками мигдалю, цукровою пудрою та відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку на 35 хвилин.
Готові паски зірка "Мастер Шеф" проколює знизу шпажками та підвішує верхівками донизу, щоб Панетоне не осіли.
Останні новини України:
Рецепт чудової закуски на Великодній стіл: стане справжнім хітом.
Ольга Сумська розкрила секрет своєї супер смачної паски.
Така глазур для паски не тече і не сиплеться: Ектор Хіменес-Браво розкрив простий рецепт.