На своїй сторінці в Instagram зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати смачну, рожеву та соковиту шинку на Великдень.
Спочатку потрібно зробити маринад. Для цього на 1 л води беремо:
- сіль - 2 ст. л.
- духмяний перець горошком - 4-5 шт.
- гіркий перець горошком - 4-5 шт.
- лавровий лист - 4-5 шт.
Щоб приготувати смачну та соковиту шинку, зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:
- свинячий окіст - 1,5-2 кг
- сіль
- паприка
- перець чорний мелений
- куркума
- мелений коріандр
Для маринаду в каструлю, в якій будемо замочувати мʼясо, наливаємо воду, додаємо сіль, перець горошком і лавровий лист, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, а потім знімаємо з вогню та лишаємо остигати.
В холодний маринад зірка "Мастер Шеф" кладе свинячий окіст і відправляє його в холодильник на дві доби. Коли мʼясо промаринується, дістаємо його, просушуємо паперовими рушниками, а з внутрішньої сторони робимо глибокий надріз, як на відео.
Добре натираємо шмат мʼяса сіллю, паприкою, перцем, куркумою та коріандром. Потім міцно обвʼязуємо шинку шпагатом і ставимо на мангал.
"ВАЖЛИВО! Ви НЕ смажите шинку, ви просто 1,5-2 години її обертаєте на мангалі в диму, без вогню, ну або запікаєте)", – наголосила "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк.
Після цього зірка "Мастер Шеф" знімає шинку з мангалу, занурює в воду та відварює протягом години. Готову шинку дістаємо з води та лишаємо остигати на ніч.
Останні новини України:
Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.
Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.
Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.