До великоднього столу замість звичних котлет: для цього рецепту ви скупите всі шпажки
До великоднього столу замість звичних котлет: для цього рецепту ви скупите всі шпажки

До великоднього столу замість звичних котлет: для цього рецепту ви скупите всі шпажки

Нереально смачний рецепт до великоднього столу

Звикли подавати до великоднього столу класичні котлети та звичну буженину ? Пропонуємо урізноманітнити святкове меню.

"Телеграф" у журналі "Поліна" знайшов чудовий варіант — соковитий та ароматний люля-кебаб. Головне — запастися шпажками: близьким та друзям настільки сподобається страва, що її з’їдять усі та попросять ще.

Як приготувати люля-кебаб

Інгредієнти:

  • жирна баранина — 500 г або 400 г яловичини + 100 г сала;
  • цибуля — 200 г;
  • часник — 4 зубчики;
  • сіль, сушений базилік, чорний перець — на смак.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо ретельно миємо, чистимо цибулю та часник. Підготовлені інгредієнти двічі чи тричі пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Фарш ретельно перемішуємо руками або відбиваємо доти, доки він не перестане розвалюватися і не стане в’язким.
  3. Підготовлений фарш ділимо на шматочки вагою 40-45 г і змоченими у воді руками формуємо довгасті котлетки товщиною близько 3 см і довжиною 15 см.
  4. Котлетки нанизуємо на дерев’яні шпажки для духовки чи шампури, за бажанням додатково їх обхлопуємо.
  5. Обсмажуємо їх над розпеченим вугіллям до готовності, періодично помішуючи.
Фото: Телеграф

Подаємо люля-кебаб з великою кількістю зелені та овочів. За бажанням можна приготувати улюблений салат.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader