Вегетаріанські та веганські джерела Омега-3 жирних кислот: що варто знати
Вегетаріанські та веганські джерела Омега-3 жирних кислот: що варто знати

Вегетаріанські та веганські джерела Омега-3 жирних кислот: що варто знати

Вегетаріанці та вегани часто стикаються з проблемами в отриманні достатньої кількості Омега-3 жирних кислот, оскільки традиційні джерела цих незамінних жирів містяться переважно в рибі та риб'ячому жирі. Однак, за словами News Bytes, існує кілька рослинних альтернатив, які можуть задовольнити їхні потреби, пропонуючи при цьому різні переваги для здоров'я.

Насіння чіа

Насіння чіа є чудовим рослинним джерелом альфа-ліноленової кислоти (ALA) Омега-3 жирних кислот. Воно також багате на клітковину і білок, які сприяють зниженню ризику хронічних захворювань і надлишкових жирових відкладень. Споживаючи лише 28 грамів насіння чіа, ви можете задовольнити і навіть перевищити рекомендовану добову норму споживання Омега-3 жирних кислот.

Насіння льону

Багате на Омега-3, насіння льону відоме не лише своїм вмістом поживних речовин, але й здатністю знижувати рівень холестерину. Вважається, що воно також допомагає стабілізувати кров'яний тиск і може мати протиракові властивості, що підтверджується деякими дослідженнями. Включити насіння льону або лляну олію у свій раціон - це просто і ефективно для підтримки оптимального здоров'я.

Волоські горіхи

Волоські горіхи – це смачний продукт, багатий на корисні жири та омега-3 жирні кислоти. Дослідження показали, що включення їх у свій раціон може сприяти зниженню кров'яного тиску, підтримці здорової ваги, здоров'ю мозку і навіть регулюванню діабету. Ви можете насолоджуватися перевагами волоських горіхів, додаючи їх у салати, запікаючи в тістечка або додаючи до овочевих страв.

Брюссельська капуста

Окрім того, що брюссельська капуста багата на основні поживні речовини, такі як вітаміни С і К, а також харчові волокна, вона є важливим джерелом Омега-3 жирних кислот. Дослідження показало, що збільшення споживання хрестоцвітних овочів, таких як брюссельська капуста, пов'язане зі зниженням ризику серцевих захворювань на 16%. Ви можете приготувати її, запекти, приготувати на пару або обсмажити у фритюрі на свій розсуд.

Раніше OBOZ.UA розповів, що корисно їсти під час схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader