Секрети смачних макаронів
Ми розповідали, як просто можнапочистити рибу від луски. Тепер ділимось секретом, з яким можна ідеально приготувати макарони.
Це універсальний і для багатьох улюблений гарнір, що готується дуже швидко. Однак дуже часто кулінари скаржаться на те, що вони переварюються злипаються. Щоб цього не трапилось, а процесі варіння потрібно пам’ятати про деякі правила. Розповідаємо про них разом з Pixelinform.
Як правильно варити макарони
Дуже важливий момент — висипати макарони потрібно у киплячу воду. Від цього залежить те, наскільки вдалим буде гарнір. В холодній воді макарони точно злипнуться.
Є й "золота" італійська формула, яка завжди працює. Вона полягає у тому, що на кожні 100 г продукту слід брати 1 л води.
Часто можна зустріти думку, що потрібно промивати макарони після варіння. Однак це помилка. Ви не лише зіпсуєте смак, а й ніяк не допоможете проблемі склеювання макаронин між собою. Краще одразу додати до макаронів соус або трохи олії і перемішати.
Скільки часу варити макарони?
Ідеально — дотримуватись рамок часу, вказаних на упаковці. В будь-якому випадку, весь процес приготування (від повторного закипання води) не повинен займати більше 7-10 хвилин.
З цими деталями у вас вийде зварити ідеальні макарони. Також ми розповідали про помилки у приготуванні смачного шашлику.