Вершкове масло не можна ідентифікувати як суто шкідливий продукт. У ньому містяться важливі для організму жирні кислоти та жиророзчинні вітаміни А, D, Е та К, які позитивно впливають на здоров'я.
В той самий час від вершкового масла очікується і негативних наслідків. Продукт містить насичені жири, які можуть спровокувати підвищення холестерину і збільшити ризик розвитку захворювань серця.
Щоб нівелювати шкоду та отримувати від продукту лише користь, фахівець радить вживати її в помірних кількостях. Також слід пам'ятати, що якість продукту може змінюватись в залежності від того, як він виготовлявся.
Так, найбільш здоровим варіантом вважається органічна олія, адже в ній більше корисних речовин, серед яких омега-3 жирні кислоти.
Експерт рекомендує більш активно використовувати в їжу оливкову олію. У ньому високий рівень ненасичених жирів, здатних зменшити рівень холестерину, а водночас знизити ймовірність появи серцевих захворювань.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, мозок буде вдячний: шкідливі звички, яких слід уникати, щоби зберегти його здоровим.