"Не дивіться на те, що він говорить": Порошенко оцінив, чи готовий Путін до переговорів
"Не дивіться на те, що він говорить": Порошенко оцінив, чи готовий Путін до переговорів

"Не дивіться на те, що він говорить": Порошенко оцінив, чи готовий Путін до переговорів

Очільник Кремля Володимир Путін брехун за фахом, його вчили брехати професійно. Тож вірити його словам щодо готовністі до переговорів не можна.

Про це в інтерв’ю болгарському виданню BGNES Agency розповів колишній президент, депутат ВР та лідер партії "Євросоліданість" Петро Порошенко. Він підкреслив, що перемовини з Путіним мають вести лише Збройні сили України.

"Коли Путін каже, що він готовий до мирних переговорів, не вірте йому. Путін офіцер КДБ, спеціально навчений брехати. Я можу це підтвердити за п’ять років свого президентства. Не дивіться на те, що він говорить, дивіться на те, що він робить. У той день, коли він заявив, що готовий до переговорів, він атакував торговий центр у Харкові балістичними ракетами, крилатими ракетами та керованими бомбами", – навів приклад експрезидент.

Порошенко пояснив, що Путіну не потрібен ані Крим, ані Донбас. Це легко зрозуміти, якщо подивитись на життя у захоплених окупантами містах України. І взагалі наша країна російському диктатору потрібна лише для знищення.

"Путін хоче знищити Україну, тому що йому навіть сама Україна не потрібна. Він хоче домінування в усій Європі. Це божевільна ідея імператора. Одного дня Путін може сказати, що Болгарія теж була частиною російської імперії", – сказав експрезидент.

"Знаєте, хто найкращий мирний переговірник з Путіним, хто найкращий дипломат? Це Збройні сили України. І ми повинні зробити їх сильнішими. Нам потрібно покращити їхні можливості", – додав Порошенко.

Він уточнив, що для якнайшвидшої перемоги України партнери повинні надати не лише зброю і фінансову підтримку, але й закрити повітряний простір і запровадити "пекельні санкції" проти РФ.

Як повідомляв OBOZ.UA, Путін не зацікавлений у значущих переговорах про завершення війни проти України та в будь-якій мирній угоді. Він має на думці досягти заявленої мети вторгнення – повного "руйнування незалежної української держави" та "поневолення українського народу", впевнені аналітики Інституту вивчення війни ISW.

Президент України Володимир Зеленський також відкинув можливість тимчасового припинення вогню на фронті для проведення переговорів із Росією. Він наголосив, що Україна вже має досвід обману з боку РФ у таких діалогах, адже на чолі країни-агресора стоять люди, які бажають спалювати життя та руйнувати міста.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader