Зеленський та Байден проведуть зустріч цього тижня у Франції
Зеленський та Байден проведуть зустріч цього тижня у Франції

Зеленський та Байден проведуть зустріч цього тижня у Франції

Президент України Володимир Зеленський двічі зустрінеться з американським лідером Джо Байденом під час відзначення 80-ї річниці висадки в Нормандії у Франції та на саміті "Великої сімки" в Італії.

Про це повідомив радник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван, слова якого цитує AFP.

Дві зустрічі між президентами відбуватимуться на фоні критики, спрямованої на Байдена через його рішення пропустити майбутній саміт миру у Швейцарії, який організовує України, заради участі в зборі коштів для виборчої кампанії, до якого залучили голлівудських зірок − Джорджа Клуні та Джулію Робертс.

Салліван повідомив журналістам, що цього тижня під час перебування у Франції Байден скористається можливістю для зустрічі із Зеленським.

"Президент Байден зустрінеться з президентом Зеленським, щоб обговорити ситуацію в Україні та шляхи подальшої підтримки", – зазначив він.

Друга зустріч відбудеться на саміті країн провідних економік світу G7, який проходитиме у італійському місті Барі з 13 по 15 червня. Основною темою обговорень стане використання заморожених російських активів для військової підтримки України, додав Салліван.

"Отож, протягом трохи більше ніж тижня президент Байден матиме дві значущі зустрічі з президентом Зеленським", – підкреслив посадовець.

Однак Байден не братиме участі в саміті миру, який Швейцарія одразу після зустрічі G7. Через це Зеленський висловив занепокоєння, що відсутність Байдена може дати стимул російському президенту владіміру путіну.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден зустріч
Джерело матеріала
loader
loader