Арахамія пояснив, чому не шкодує, що переговори з РФ у Стамбулі зупинилися
Арахамія пояснив, чому не шкодує, що переговори з РФ у Стамбулі зупинилися

Арахамія пояснив, чому не шкодує, що переговори з РФ у Стамбулі зупинилися

За словами голови фракції "Слуга народу", у Києва було багато запитань, щодо яких не було отримано жодних гарантій безпеки.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що не шкодує про завершення переговорів про припинення війни з Росією в Стамбулі в березні 2022 року. Про це він повідомив у коментарі кореспонденту "НикВести" під час Ukraine Recovery Conference.

За словами Арахамії, який був у складі делегації, що представляє українську сторону на переговорах, у Києва було багато питань, щодо яких не було отримано жодних гарантій безпеки.

"Ні, я не шкодую. Там була така ситуація, що не важливо було, враховуючи, що там багато питань, щодо яких не могли надати гарантії. Будемо дивитися далі, як це буде працювати", — сказав Арахамія.

Давид Арахамія про переговори в Стамбулі (дивитися з 05:28)

Нагадаємо, ще в травні видання Bild повідомило, що не підписали президент України Володимир Зеленський і президент РФ Володимир Путіну результаті переговорів у Стамбулі. Так, після саміту Москва висунула вимоги, на які Київ не погодився, пише німецьке видання. Кремль вимагав зробити російську мову другою державною в Україні, скасувати взаємні санкції та припинити позови в міжнародних судах.

Також зазначимо, що 3 травня в Офісі президента окреслили переговорні позиції України. За словами Михайла Подоляка, треба змусити Росію усвідомити неправильність її позиції, однак поки що країна-агресор розуміє лише мову сили.

Теги за темою
Росія війна Збройні сили України Верховна Рада Давид Арахамія
Джерело матеріала
loader