Смажене полуничне варення: як правильно приготувати, щоб воно було яскравим та смачним
Смажене полуничне варення: як правильно приготувати, щоб воно було яскравим та смачним

Смажене полуничне варення: як правильно приготувати, щоб воно було яскравим та смачним

Полуничне варення можна готувати з ягодами, а також варити в каструлі та готувати навіть на сковороді. Щоб воно не пригоріло та було яскравим, кулінари радять додавати лимонну кислоту та вершкове масло. 

Смачне та ароматне варення

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом смачного смаженого полуничного варення, яке готується на сковороді.

Рецепт варення

Лайфхак: щоб піна не утворювалася постійно при приготуванні варення, після того як зняли її вперше додайте в сковорідку кілька грам вершкового масла, на смак не відчуватимете його.

Вершкове масло для варення

Інгредієнти:

  • 1 кг помитих ягід
  • 200 г цукру
  • 10 г вершкового масла
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

1. Полуницю викладіть на суху сковороду, перемішайте і на середньому вогні смажте 8-10 хвилин, постійно помішуючи, щоб та не пригоріло.

Полуниця з цукром

2. Додайте у варення 0,5 ч. л. лимонної кислоти та 200 г цукру, перемішайте і зачекайте, поки весь цукор розійдеться. Ще мін 10+ - смажимо помішуючи.

3. Розлийте варення в банки та законсервуйте.

Готове варення

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Полуничне варення з чорним шоколадом
  • Варення з кульбаб
  • Варення з інжиру
Джерело матеріала
loader
loader