5 ключових переваг серцево-судинних вправ для здоров'я: що варто знати
5 ключових переваг серцево-судинних вправ для здоров'я: що варто знати

5 ключових переваг серцево-судинних вправ для здоров'я: що варто знати

Серцево-судинні вправи, також відомі як кардіо, пропонують численні переваги для здоров'я, які можуть сприяти загальному благополуччю. Від покращення здоров'я мозку та зміцнення імунної системи до довголіття - ці результати підтверджені науковими дослідженнями та думками експертів. За словами Eatthis, якщо ви плануєте додати кардіотренування до своєї фітнес-рутини, ось п'ять основних переваг, які вас мотивуватимуть.

1. Покращення роботи мозку

Займаючись кардіо, такими як еліптичні тренування або кардіо-танці, ваш мозок отримує значні переваги. Будь-які фізичні вправи стимулюють ріст кровоносних судин у мозку, що сприяє покращенню пам'яті та зменшенню когнітивного спаду.

2. Захист від серцево-судинних захворювань (ССЗ)

Кардіотренування відіграє життєво важливу роль у профілактиці серцево-судинних захворювань, які є основною причиною смерті в США. Дослідження, опубліковане в Американському журналі кардіології, показує, що аеробні тренування є найефективнішими для покращення стану здоров'я, пов'язаного з метаболічним синдромом.

3. Зміцнення імунної системи

Хоча кардіо не може гарантувати імунітет від хвороб, воно зміцнює імунну систему, роблячи її більш здатною ефективно боротися з мікробами. Регулярні та помірні фізичні навантаження позитивно впливають на імунну систему, що призводить до підвищення рівня імуноглобулінів - важливого компонента в захисті організму від вірусів і бактерій.

4. Регулювання настрою

Заняття кардіотренуванням не лише приносять фізичну користь, але й відіграють важливу роль у регулюванні настрою, рівня стресу та тривожності. Вони знижують рівень гормонів стресу і сприяють збільшенню кровотоку та надходження кисню.

5. Більша тривалість життя

Дотримуючись 2,5 години кардіотренувань помірної інтенсивності на тиждень, люди значно знижують ризик смертності. Вони можуть допомогти запобігти різним небезпечним для життя станам, включаючи рак і хвороби серця.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те,чи є зв'язок між жирною їжею та хворобами серця. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader