В ОП заявили, що готові презентувати представникові Росії "Формулу миру" Зеленського
В ОП заявили, що готові презентувати представникові Росії "Формулу миру" Зеленського

В ОП заявили, що готові презентувати представникові Росії "Формулу миру" Зеленського

Глава офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна готова презентувати представнику країни-терориста Росії "Формулу миру" президента Володимира Зеленського. При цьому він підкреслив, що про жодні територіальні компроміси не може бути мови.

За його словами, контакт з представником РФ може відбутися під час другого саміту. Про це Єрмак заявив у Швейцарії 15 червня, повідомляє кореспондент OBOZ.UA.

Глава ОП наголосив, що у підсумковому документі за результатами саміту у Швейцарії не буде жодного компромісу з незалежністю, із суверенітетом та територіальною цілісністю. Він зазначив, що Україна твердо дотримується своєї "Формули миру".

Також Єрмак заявив, що під час саміту миру у Швейцарії представники десятки країн розроблятимуть майбутній план щодо врегулювання війни, який буде заснований на "Формулі миру". Коли цей план буде готовим, йому зможуть презентувати представнику РФ. Єрмак вважає, що це може статися вже під час другого саміту.

Нагадаємо, Україна вже готує другий Глобальний саміт миру, участь у якому може взяти і країна-агресор Росія. Це буде можливо за умови, що РФ не диктуватиме своїх умов, а слухатиме, що їй кажуть інші держави.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що шлях до миру буде довгим, бо Україна має справу із терористами. При цьому глава держави наголосив, що цей шлях має базуватися на статуті ООН та міжнародному праві.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader