З полуниці можна приготувати дуже легкі літні десерти. І їх навіть не доведеться випікати. Наприклад, з ягодою чудово поєднуються вершки. Вам потрібно лише додати желатин, щоб маса застигала, і її можна було їсти ложкою.
Ідея приготування вершково-полуничного десерту без випікання опублікована на сторінці фудблогерки top havchik в Instagram. Наступна кількість інгредієнтів передбачена на 2 порції.
Інгредієнти:
- вершки 33 % – 250 мл.
- цукрова пудра – 60 г
- желатин – 8 г
- вода – 40 мл.
Інгредієнти для полуничного шару:
- полуниця – 150 г
- цукрова пудра – 20 г
- лимонний сік
- желатин – 5 г
Спосіб приготування:
1. Желатин залити водою і відставити набухати.
2. В каструлю з товстим дном влити вершки.
3. Додати пудру, набухший желатин.
4. Розмішати, поставити на вогонь і, помішуючи, довести до розчинення желатину (не до закипання).
5. Перелити в форми і поставити в холодильник до застигання.
6. Для полуничного шару ягоди помити, відрізати хвостики.
7. Додати цукрову пудру, лимонний сік та збити блендером до однорідності.
8. Додати желатин.
9. Поставити на вогонь і довести до кипіння.
10. Вимкнути, зачекати, поки маса трохи охолоне, і вилити на вершковий шар.
11. Поставити в холодильник до застигання.
12. Прикрасити м'ятою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Молочний коктейль з полуницею
- Йогуртовий торт із полуницею
- Мафіни з полуницею