Кріп, як відомо, широко використовується у кулінарії, але додавати його можна не тільки і у салати, консервацію чи гірячі страви.
Кріп – унікальна і запашна зелень, в якій є дуже багато користі, пише Politeka.net.
Кріп містить безліч мінеральних солей — заліза, калію, кальцію, фосфору, а також аскорбінову і нікотинову кислоти, тіамін, каротин, рибофлавін і флавоноїди, провітамін А, вітаміни С, D, E, B1, B2, B6, B12.
Кріп позитивно впливає на травний тракт, підвищує апетит, а також сприяє нормалізації обміну речовин. Регулярне вживання кропу зробить шкіру більш еластичною, позитивно впливає на нервову систему, зміцнює імунітет і покращує зір. У кропі немає холестерину і низький показник калорійності, що робить його відмінним варіантом для дієтичного харчування.
Кріп додають у консервацію, салати, гарячі страви, супи тощо. Також його використовують для приготування оцту або різних пряних сумішей.
Акторка і зірка «Жіночого кварталу» Тетяна Песик вирішила показати на власному досвіді, як ще можна вживати кріп, щоб було і смачно і корисно.
Так, Тетяна Песик смакує його, просто подрібнивши зелень і додавши її на хліб.
«В моєї мами сезон кропу. І в холодильнику просто лежить. Тому заставляю себе його їсти», - розповіла зірка «Жіночого кварталу», демонструючи, свій бутерброд із подрібненою зеленню, порізаний свіжий огірок і шматочок риби з лимоном.
Додамо також, що вживання кропу підсилює кислотоутворювальну функцію організму, моторику шлунково-кишкового тракту, підвищує апетит, сприяє нормалізації обміну речовин.
Останні новини України:
Біда сталася у зірки "Жіночого кварталу": "Я плачу".
Низкьокалорійний сніданок з трьох інгредієнтів: зірка "Жіночого кварталу" дала новий рецепт.
Салат із редискою: зірка "Жіночого кварталу" поділилася улюбленим рецептом.