Колектив НДІ травматології та ортопедії підтримав президент Зеленський – у воєнний час українська медицина потребує захисту - ЗМІ
Колектив НДІ травматології та ортопедії підтримав президент Зеленський – у воєнний час українська медицина потребує захисту - ЗМІ

Колектив НДІ травматології та ортопедії підтримав президент Зеленський – у воєнний час українська медицина потребує захисту - ЗМІ

Науково-дослідний інститут травматології та ортопедії (далі – Інститут) є видатною медустановою. Про це у ЗМІ вже писали раніше, пише сайт From.

З 2014 року Інститут пережив дві евакуації: у 2014 – до Лимана, а у 2022 – до Кропивницького. Інституту вдалося зберегти трудовий колектив, а й продовжувати впроваджувати у роботі новітні методи діагностики і лікування.

У 2022 році МОЗ (у розпал збройної агресії) присвоїв Інституту вищу акредитаційну категорію.

За час перебування у Кропивницькому було проведено понад 13000 консультацій пацієнтів, надано медичну допомогу 500 військовим. Було проведено понад 1000 найскладніших хірургічних операцій лише на три стаціонарні відділення 60 ліжок.

Незважаючи на це, МОЗ вирішило закрити унікальну лікувальну установу.

И.о. ректора Донецкого медицинского университета Майя Ермолаева, с 2023 года, превышая свои должностные полномочия, издала приказы №170 и №136: «Припинити діяльність Інституту травматології та звільнити 122 співробітника».

«Звільнити практично всіх вимушених переселенців, людей, які залишилися без дому, рідних та близьких, та залишити хворих без медичної допомоги. Право видавати подібні накази вона не мала – це не її посадові обов'язки! Закриття НДІ ТО, лікарі якого щодня рятують життя військових та цивільних пацієнтів у воєнний час – це загроза національній безпеці України!», - упевнений директор НДІ ТО, Заслужений лікар України Роман Климовицький.

Адміністрація та трудовий колектив НДІ ТО звернулися до народних депутатів України, від яких на адресу Президента України надійшло колективне депутатське звернення (27 підписів) із вимогою зберегти існування Інституту.

«Офіс Президента, без зволікання, відреагував, вже дано доручення Кабміну розібратися в ситуації, що склалася. Україна – це правова держава», - заявив Роман Климовицький.

Саме тому, за дорученням трудового колективу НДІ ТО, подано позови до суду на незаконні дії в.о. ректора Донецького медичного університету Майї Єрмолаєвої.

Відомо також, що стосовно Майї Єрмолаєвої розпочато досудове розслідування статті ККУ «Зловживання владою або службовим становищем» (ст.364ч.2: позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).


«Ми дуже вдячні Президенту, Офісу Президента, народним депутатам, які підтримали наш медичний колектив у нашому прагненні зберегти Науково-дослідний інститут травматології та ортопедії. Дуже хочеться вірити, що за дорученням Офісу Президента України Кабінету Міністрів буде ухвалено справедливі, державні рішення.

Мене та всіх наших лікарів сьогодні хвилюють насамперед пацієнти. Як у ситуації, що склалася, надавати їм кваліфіковану, а головне доступну медичну допомогу, дотримуючись усіх норм 49 статті Конституції України?

Наш трудовий колектив активно підтримує громадські організації, юристи, волонтери, народні депутати України. Ми боротимемося за свої Конституційні права, права наших пацієнтів та подальшу нашу роботу з порятунку життів та лікування військових та цивільних осіб», - упевнений Роман Климовицький.

Джерело матеріала
loader
loader