Будуть дуже хрусткими: мариновані огірки по-угорськи із сухою гірчицею та часником
Будуть дуже хрусткими: мариновані огірки по-угорськи із сухою гірчицею та часником

Будуть дуже хрусткими: мариновані огірки по-угорськи із сухою гірчицею та часником

Якщо ви хочете приготувати смачні, мариновані огірки так, щоб вони були хрусткими, кулінари радять додавати суху гірчицю, спеції, часник та листя смородини.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних маринованих огірків із сухою гірчицею, запашним перцем та гвоздикою.

Рецепт огірків

Інгредієнти:

  • 5 кг невеликих огірків, в ідеалі корнішонів
  • часник, лавровий лист, чорний та запашний перець, гвоздика, сухі зерна гірчиці

Для маринаду:

  • 3,5 л води
  • 0,5 л оцту 9%
  • 600 г цукру
  • 100 г солі

Спосіб приготування:

1. Огірки помийте та замочіть у прохолодній воді на 2-3 години.

Огірки для приготування

2. У чисті банки 0,5-1 літр покладіть по 1 зубчику часнику, 1 лавровому листочку, 1 гвоздиці (не обов'язково), декілька горошин чорного та запашного перцю, 1 ч.л зернят гірчиці.

Маринад для страви

3. Щільно заповніть банки огірками. У воду додайте сіль, цукор, оцет, довести до кипіння. Залийте гарячий маринад у банки, закрийте кришками.

4. На дно широкої каструлі покладіть бавовняну серветку або рушник. Встановіть банки, залийте в каструлю воду. Поставте на вогонь і доведіть воду в каструлі з банками до кипіння. Стерилізуйте огірки 5-7 хвилин.

Скільки готувати огірки

5. Після цього дістаньте, герметично закрийте банки, переверніть вгору дном і укутайте в теплу ковдру, доки повністю не охолонуть.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Малосольні огірки із соєвим соусом
  • Мариновані огірки "Кривава Мері"
  • Квашені огірки з хріном та зеленню
Джерело матеріала
loader