Чим корисні зелений чай та кава: нові дослідження показали неочікувані результати
Чим корисні зелений чай та кава: нові дослідження показали неочікувані результати

Чим корисні зелений чай та кава: нові дослідження показали неочікувані результати

Дослідники вже виявили, що зелений чай може підвищити рівень холестерину, покращити роботу мозку і навіть надати деякі переваги проти раку . Тепер виявилося, що напій також може бути ключовою частиною відновлення після інфаркту та інсульту.

Нове дослідження, опубліковане в журналі Stroke, показало, що люди, які пережили інсульт і випивали принаймні сім чашок зеленого чаю на день, мали приблизно на 62% менший ризик смерті з будь-якої причини, ніж їхні колеги, які не вживали зелений чай. За даними WebMD, дослідники також побачили подібні результати для тих, хто пережив серцевий напад, знизивши ризик на цілих 53%. 

Якщо ви перенесли серцевий напад і не зовсім готові почати випивати сім чашок зеленого чаю на день, дослідження показало, що інший теплий напій також може знизити ризик смертності, хоча й не настільки ефективно. Дослідники виявили, що вживання лише однієї чашки кави на день знижує ризик смерті людей, які перенесли серцевий напад , на 22% у порівнянні з тими, хто не вживає каву регулярно.

І хоча дослідження не виявило зв’язку між споживанням зеленого чаю та смертністю серед учасників без інсульту чи серцевих захворювань, у цих учасників був на 14% нижчий ризик смерті з будь-якої причини, якщо вони випивали чашку кави щодня . Коротше кажучи, вживання великої кількості зеленого чаю щодня може збільшити тривалість життя як для тих, хто переніс серцевий напад, так і для тих, хто переніс інсульт, тоді як потягування чашки яви може принести незначну користь для продовження життя для всіх.

Дослідження вивчило дані майже 50 000 дорослих японців у віці 40-79 років протягом приблизно 20 років. Зазвичай учасники пили зелений чай без цукру , хоча кава могла готуватися з молоком і цукром. Дослідники не змогли з упевненістю пояснити, чому зелений чай і кава продовжують життя. Необхідні додаткові дослідження, щоб краще зрозуміти, чому виникли такі результати.

Тим часом чому б не почати пити більше зеленого чаю? Зрештою, цей заспокійливий напій пропонує стільки інших переваг для здоров’я — зрештою, не завадить додати кілька чашок у свій розпорядок дня.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як приготувати зелений чай для схуднення. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader