Їстівні гриби можуть бути корисними для організму. Невролог, доктор медичних наук Лорі Шнайдер поділилася, що їсть їх щодня, оскільки їй подобається, зокрема, те, що вони містять багато клітковини й білка, у них мало жиру та калорій, і вони багаті поживними речовинами й мають протизапальні властивості. Про це повідомляє Уніан, пише agronews.ua.
У стінках грибів є бета-глюкани – це тип розчинної клітковини, яка пов’язана з підтримкою імунного здоров’я, повідомляє Parade, посилаючись на відомості експерта.
“Гриби також можуть допомогти регулювати рівень цукру в крові, знизити рівень холестерину та знизити ризик раку”, – сказала експерт.
Медик додала, є багато досліджень щодо впливу цих овочів на здоров’я мозку людини, і що часте споживання грибів може покращувати пам’ять й стимулювати ріст нервів.
Шнайдер також поділилася, що гриб левова грива упродовж століть використовують в китайській медицині для полегшення депресії, стану стресу й тривоги.