"Це не останні новини": що відомо про новий обмін полоненими та загадкову заяву представника ГУР
"Це не останні новини": що відомо про новий обмін полоненими та загадкову заяву представника ГУР

"Це не останні новини": що відомо про новий обмін полоненими та загадкову заяву представника ГУР

Цей обмін відбувся за посередництва Об'єднаних Арабських Еміратів.

Напередодні відбувся уже 53 обмін військовополоненими. Серед звільнених – воїни Нацгвардії, ВМС, тероборонці та прикордонники. Чимало з них захищали Маріуполь, зокрема 52 - "Азовсталь". Є й ті, хто воював на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках, та бійці, що були на ЧАЕС. 

Про це йдеться у матеріалі кореспондентки ТСН Вікторії Ковцун.

Дев’яносто оборонців України повернулися додому та одразу телефонують своїм рідним. Чимало з них захищали Маріуполь, зокрема 52 - "Азовсталь". Повернулися бійці які боролися з ворогом на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках, та бійці, що були на ЧАЕС.

"Це не передати , зараз хочеться тільки додому і обійняти рідних. Слава Україні, Героям Слава", - кажуть захисники України. 

Цей обмін відбувся за посередництва Об'єднаних Арабських Еміратів.

"Це ще не до кінця 53 обмін. Операція триває, в рамках цієї операції повернули 90 людей, але це не останні новини і ми справді розраховуємо найближчим часом повернутися до цього. Робота триває", - каже представник ГУР Андрій Юсов

Загалом від початку повномасштабного вторгнення вдалося повернути 3300 українців, як військових так і цивільних. З початку цього року це уже 5 обмін. Перший і найбільший за час повномасштабної війни відбувся на початку січня. Тоді додому вдалося повернути – 230 українських захисників та захисниць.

Наступний обмін мав відбутися 24 січня, утім росіяни його зірвали. Обміняти ще 207 українських оборонців вдалося за тиждень. Тоді додому повернулися захисники Маріуполя, Херсона, острова Зміїний та воїни, які тримали оборону на Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках. А також медики, які рятували людей на Маріупольському металургійному комбінаті та "Азовсталі". 

Після цього обміни припинилися на кілька місяців. Росія не йшла на контакт маніпулюючи і звинувачуючи у небажанні вести перемовини Україну. Після тривалої роботи наступне повернення наших військових додому відбулося лише 31 травня. 70 чоловіків та 5 жінок повернулися додому. Серед них - 24-річна поліцейська з Маріуполя Мар’яна Чечелюк. Її чоловік оборонець "Азовсталі" досі у російському полоні.

У координаційному штабі кажуть попереду ще дуже багато роботи, зокрема ведуть перемовини і про звільнення з полону "азовців", рідні яких щонеділі виходять на акції. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 10:00 за 26 червня 2024 року | Повний випуск новин

  • "Я чекала! Я дочекалася!": мати звільненого з полону нацгвардійця Сенченка розповіла про свої емоції
  • Новий обмін полоненими: щемливі кадри, від яких перехоплює подих
  • "Це не останні новини": у ГУР зробили гучну заяву про вчорашній обмін полоненими
Джерело матеріала