Деякі люди заявляють, що кісточка авокадо може бути корисною для здоровʼя, адже вона містить поживні речовини. Проте немає доказів щодо її безпечного споживання.
Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що кісточка авокадо містить корисні жири та клітковину.
Харчова цінність кісточки авокадо
Кісточка авокадо є джерелом вуглеводів, жирних кислот, мінералів, білків та вітамінів. Згідно з дослідженням, кісточки містять антиоксиданти, такі як флавоноїди та фенол. Вони захищають клітини від пошкодження, можуть знизити ризик захворювання. Ба більше, сполуки мають й інші переваги, а саме боротьба з запаленням та зниження рівня холестерину.
Ризики вживання кісточки авокадо
Існують обмежені дані щодо того, чи кісточка авокадо справді корисна та безпечна. Кісточка може містити сполуки, які небезпечні для споживання. Йдеться про ціаногенні глікозиди, дубильні речовини та інгібітори трипсину. Це антинутрієнти, які можуть зменшити здатність організму засвоювати мінерали та вітаміни.
Чи безпечно їсти кісточку авокадо
Немає доказів, що кісточка авокадо безпечна для споживання у будь-якій формі. Замість цього експерти радять надавати перевагу мʼякоті авокадо, адже вона наповнена жиром, вітамінами, мінералами, антиоксидантами та клітковиною.
Раніше OBOZ.UA розповідав про те, для кого молоко може бути шкідливим.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.