Зеленський запевнив, що альтернативи «Рамштайну» не розглядаються
Зеленський запевнив, що альтернативи «Рамштайну» не розглядаються

Зеленський запевнив, що альтернативи «Рамштайну» не розглядаються

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні не розглядаються альтернативи Контактній групі з питань оборони України (формат «Рамштайн»), натомість у НАТО пропонують створення додаткового інструменту для підтримки Києва.

Про це він сказав на спільній із Президентом Словенії Наташею Пірц Мусар пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«...Про альтернативу «Рамштайну». Ніхто не чекає ніякої альтернативи. Це додатковий буде інструмент. Тобто «Рамштайн» буде працювати. Це для нас важливо. Більше 50 країн. І там не тільки країни НАТО. Ми не можемо знаходити альтернативу такому широкому представництву», - наголосив глава держави.

Відео: Офіс Президента

Стосовно того, що пропонують країни-члени і генсек НАТО, на думку Зеленського, зараз рано говорити. «Але мені здається, це додатковий потужний інструмент», - зауважив він.

«Там важливий дуже є один механізм: щоб гроші, які виділяють тими чи іншими державами для підтримки обороноздатності України, доходили в Україну. Подивимося, який буде результат, але, мені здається, це важливо», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очікує, що на саміті у Вашингтоні лідери країн-членів НАТО дійдуть згоди щодо створення нового командування Альянсу у Вісбадені для координації тренування та надання безпекової допомоги Україні. Він також висловив сподівання, що лідери країн Альянсу погодять довгострокові зобов'язання щодо підтримки України.

Раніше у ЗМІ повідомили, що США та інші західні країни обговорюють можливість передачі під контроль НАТО Контактної групи з оборони (формат «Рамштайн»).

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader