Стимулюють вироблення колагену: 7 продуктів, у яких багато вітаміну С
Стимулюють вироблення колагену: 7 продуктів, у яких багато вітаміну С

Стимулюють вироблення колагену: 7 продуктів, у яких багато вітаміну С

Вітамін С, безумовно, важливий у будь-яку пору року, але влітку, коли ми піддаємося впливу сонця, потрібно особливо стежити за його споживанням. Заповнити запас вітаміну С допоможуть продукти — лідери за його вмістом.

Влітку, коли необхідність захисту шкіри від сонця стає актуальною, вітамін С (або аскорбінова кислота) — це той активний інгредієнт, без якого не обійтися. Крім бета-каротину, активним інгредієнтом, споживання якого необхідно збільшити в літні місяці, є вітамін С, що підтримує синтез колагену, зміцнює шкіру, захищає її від сонячних променів, а також забезпечує інтенсивнішу і здоровішу засмагу. Один із варіантів — приймати добавки з вітаміном С, але ще краще отримувати вітамін С з їжею. Про продукти, багаті на вітамін С, які слід регулярно вживати, пише Vogue Italia.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Перець чилі

Фото: Pixabay

Червоний перець чилі — лідер за вмістом вітаміну С, оскільки в 100 грамах міститься приблизно 229 мкг. Крім того, він також містить значну дозу вітаміну А або ретинолу, що чинить на шкіру омолоджувальну дію. Вживайте його сирим із першими стравами або додавайте до м'яса, риби чи салатів.

Чорна смородина

Усі ягоди, і зокрема чорна смородина, що містить близько 180 мг на 100 г, багаті на вітамін С. Намагайтеся вживати їх регулярно, включно з ранковими смузі, додаючи в грецький йогурт або вживаючи як здоровий перекус між прийомами їжі, з мигдалем, кеш'ю або волоськими горіхами.

Червоний перець

Фото: Freepik

Болгарський перець також є винятковим джерелом вітаміну С: у 100 грамах міститься приблизно 166 мг цієї поживної речовини. Червоний перець смачний і в приготованому, і в сирому вигляді: наріжте його кубиками і посипте салат, або наріжте соломкою і вмочіть у хумус або гуакамоле.

Ківі

Цей фрукт є чудовим джерелом вітаміну С, оскільки в 100 грамах міститься приблизно 85 мг. Крім цього ківі також містить вітамін Е, кальцій і калій, а завдяки оптимальному поєднанню розчинних і нерозчинних волокон і ферментів покращує травлення.

Апельсини

Фото: Freepik

Це перший фрукт, який спадає на думку, коли ми думаємо про вітамін С, і це правильно, адже апельсини, як і всі цитрусові, містять велику кількість вітаміну С. У середньому в апельсині міститься близько 75 мг, а в половині грейпфрута — близько 39 мг. Соки теж гарні, але пийте їх свіжоприготовленими, щоб вітамін С не окислювався.

Брокколі

У броколі міститься приблизно 89 мг вітаміну С на гектограм. Ви коли-небудь куштували її сирою, нарізаною тонкими скибочками, в салаті із заправкою з тахіні, лимона, оливкової олії та соєвого соусу? Якщо броколі вам не до вподоби в сирому вигляді, швидко приготуйте її на парі та насолоджуйтеся, поки вона ще хрустка, з оливковою олією першого віджиму, лимоном та морською сіллю.

Полуниця

Фото: Pixabay

Якщо ви любите полуницю, ще одна причина їсти її у великій кількості — високий вміст вітаміну С. 4-5 середніх ягід полуниці дає нам близько 49 мг цієї життєво важливої поживної речовини. Додайте її в грецький йогурт, змішайте зі смузі та зберігайте в морозильній камері, щоб насолоджуватися, навіть коли закінчиться сезон.

Нагадаємо, дерматологи назвали 6 головних продуктів для гладкої та сяючої шкіри.

Раніше Фокусписав про те, що дерматологи назвали 4 способишвидко позбутися мішків під очима.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader