Колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала українцям полегшений, але такий же смачний рецепт популярної турецької страви.
Гезлеме – це турецькі коржики з сирною начинкою. Щоб не морочитися з тістом, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова вирішила приготувати цю страву з готового тіста філо.
"Поєднання хрусткої скоринки і соковитої начинки, яке точно варто спробувати!", – наголосила "Мастер Шеф" Литвинова.
Готується ледачий гезлеме дуже просто та швидко. У розрахунку на 4 шт. зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- тісто філо - 4 листа
- розтоплене вершкове масло - 100 г
- кисломолочний сир 9% - 150 г
- кріп - 25 г
- яйце - 1 шт.
Для начинки просто змішуємо кисломолочний сир, дрібно нарізаний кріп, одне яйце та сіль на смак.
Лист тіста філо "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змащує розтопленим вершковим маслом та загортає його на 1/4. Викладаємо сирну начинку, не доходячи до правого борту 4 см та загортаємо тісто в квадрат, як на відео. Так само формуємо ще три гезлеме.
Смажимо ледачі гезлеме на розігрітій сухій пательні на маленькому вогні буквально по дві хвилини з обох боків, накриваючи кришкою.
Подавати гезлеме "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова радить гарячим, разом із соусом Кулінар приготувала смачний і оригінальний соус, для якого змішала сметану жирністю 15%, 20 г дрібно нарізаних оливок, підсмажених на грилі, подрібнені базилік і тархун, сіль і сухий часник на смак.
Останні новини України:
Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.