З соковитою сирною начинкою: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт швидкої закуски
З соковитою сирною начинкою: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт швидкої закуски

З соковитою сирною начинкою: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт швидкої закуски

Колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала українцям полегшений, але такий же смачний рецепт популярної турецької страви.

Гезлеме – це турецькі коржики з сирною начинкою. Щоб не морочитися з тістом, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова вирішила приготувати цю страву з готового тіста філо.

"Поєднання хрусткої скоринки і соковитої начинки, яке точно варто спробувати!", – наголосила "Мастер Шеф" Литвинова.

Готується ледачий гезлеме дуже просто та швидко. У розрахунку на 4 шт. зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:

  • тісто філо - 4 листа
  • розтоплене вершкове масло - 100 г
  • кисломолочний сир 9% - 150 г
  • кріп - 25 г
  • яйце - 1 шт.

Для начинки просто змішуємо кисломолочний сир, дрібно нарізаний кріп, одне яйце та сіль на смак.

Лист тіста філо "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змащує розтопленим вершковим маслом та загортає його на 1/4. Викладаємо сирну начинку, не доходячи до правого борту 4 см та загортаємо тісто в квадрат, як на відео. Так само формуємо ще три гезлеме.

Смажимо ледачі гезлеме на розігрітій сухій пательні на маленькому вогні буквально по дві хвилини з обох боків, накриваючи кришкою.

Подавати гезлеме "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова радить гарячим, разом із соусом Кулінар приготувала смачний і оригінальний соус, для якого змішала сметану жирністю 15%, 20 г дрібно нарізаних оливок, підсмажених на грилі, подрібнені базилік і тархун, сіль і сухий часник на смак.

Останні новини України:

Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом