М'яку та соковиту молоду картоплю можна не лише відварити, але й дуже смачно запекти в духовці з сиром. Овоч вийде хрустким та золотистим. Обов'язково подавайте з соусом та свіжим салатом.
Ідея приготування запеченої молодої картоплі з сиром опублікована на сторінці фудблогерки Олени Карпюк (alionakarpiuk) в Instagram. Для соусу замість майонезу краще використати йогурт.
Інгредієнти:
- молода відварена картопля
- сир улюблений – 200-300 г
- олія
- салатний йогурт – 300 г
- кріп
- часник – 2-3 зубчика
- сіль, перець
Спосіб приготування:
1. Молоду картоплю почистити та відварити в підсоленій воді майже до готовності.
2. Деко застелити пергаментом і змастити олією.
3. Сир натерти та посипати ним пергамент.
4. Зверху викласти розрізану навпіл картоплю.
5. Відправити в розігріту духовку до 200 градусів на 20 хвилин.
6. Для приготування соусу змішати салатний йогурт, кріп, часник та спеції – перемішуємо до однорідності.
7. Дістати картоплю з духовки і подати з соусом до столу.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з картоплі
- Котлети з картоплі з м'ясною начинкою
- Млинці з картоплі та кабачка