Сира аджика з чилі: як приготувати без світла
Сира аджика з чилі: як приготувати без світла

Сира аджика з чилі: як приготувати без світла

Сира аджика з чилі – це надзвичайно смачна та легка у приготуванні страва. Завдяки своїм особливим властивостям, вона стане чудовою закускою та навіть трішки зігріє.

Фудблогерка Ліза Глінська в Instagram розповіла, як приготувати сиру аджику з перцем чилі. А оскільки страва не потребує термічної обробки, її з легкістю можна приготувати, коли немає електропостачання.

Сира аджика з чилі: як приготувати без світла

Інгредієнти

  • Томати – 1 кг
  • Болгарський перець – 1 кг
  • Часник – 100 гр
  • Перець чилі – 100 гр
  • Сіль – 20 гр
  • Цукор – 20 гр
  • Оцет 9% – 80 мл

Спосіб приготування

1. Миємо, нарізаємо перець та томати.

2. Чистимо часник, розрізаємо зубчик вздовж та видаляємо серединку. Гостроту аджики можна контролювати, додаючи більше або менше часнику та перцю чилі.

3. Нарізаємо гострий перець чилі.

4. Подрібнюємо все це за допомогою мʼясорубки або блендеру.

5. Переливаємо в миску, додаємо цукор, сіль та оцет. Добре перемішуємо, щоб сіль та цукор розчинитися.

6. Прибираємо пінку за допомогою ложки.

7. Розливаємо аджику по баночкам, закриваємо кришками.

8. Зберігаємо у холодильнику до одного року.

На OBOZ.UA можна знайти різні рецепти аджики:

  • З баклажанами
  • На зиму
  • Грузинська
Джерело матеріала
loader