Табу для спальні: де ніколи не можна ставити ліжко
Табу для спальні: де ніколи не можна ставити ліжко

Табу для спальні: де ніколи не можна ставити ліжко

У якому напрямку краще спати головою? Згідно з ученням фен-шуй, розташування ліжка згідно зі сторонами світу має важливе значення.

Спальня - це місце, де ми проводимо третину свого життя, тому дуже важливо, щоб усе в цій кімнаті було гармонійно та комфортно для повноцінного відпочинку. Головний атрибут спальні - ліжко. І правильне розміщення ліжка також дуже важливе.

Існує безліч правил для розміщення ліжка. Деякі з них мають логічне обґрунтування, деякі - пов'язані з прикметами і забобонами. Також можна слідувати вченню фен-шуй, яке слідує правилам вільних потоків енергії в кімнаті.

Якщо ви хочете створити ідеальну спальню, то варто прислухатися до порад американського "ветерана" дизайну із Сан-Франциско Емілі Манро. За її словами, найголовніше полягає в тому, щоб думати про простір як про зону відпочинку. Читайте матеріал: Як створити ідеальну спальню: ідеї стильного дизайну.

Як правильно поставити ліжко

Вважається, що ідеальне місце для ліжка має розташовуватися так, щоб зі спального місця було видно двері та вікно. Оптимальна віддаленість від вікна має бути не менше півметра.

Оскільки розслабитися можна лише у безпеці, важливо, щоб із ліжка ви могли бачити двері - так можна вчасно помітити сторонніх. При цьому важливо, щоб двері не знаходилися навпроти людини, яка спить. Крім того, сплячу людину не має бути видно з вулиці або з коридору.

Максимально зручно поставити ліжко узголів'ям в упор до стіни без вікон. Це дає змогу організувати вільний прохід з обох боків.

Згідно з правилами фен-шуй, ліжко повинне мати чотири ніжки та підійматися над підлогою, щоб не блокувати вільне протікання енергетичних потоків під ним.

Гострі кути меблів не повинні бути спрямовані в бік сплячого.

Ліжко не можна ставити під сходами.

З двох боків від ліжка необхідно поставити тумбочки зі світильниками.

Спальня
У якому напрямку краще спати головою / Фото pixabay.com

Де ніколи не можна ставити ліжко

Є місця, в яких найнебезпечніше ставити ліжко.

Зокрема, не можна ставити ліжко навпроти дверей - так, що ноги сплячих спрямовані прямо до виходу. Подібне розташування ліжка називається "положення труни".

Не можна ставити ліжко головою до вікна. Вважається, що в такому разі позитивна енергетика не затримується над сплячим і "витікає" у вікно. Крім того, у людини не буде опори й захисту (яким виступає стіна). Це може призвести до проблем у роботі, в особистому житті, до появи хронічних захворювань.

Ліжко не ставлять під стіною, на якій висить дзеркало. У дзеркалі не повинні відображатися сплячі.

Якщо в дзеркалі відображаються кути ліжка, це може призвести до проблем в особистому житті та шлюбі, до розбіжностей між подружжям і навіть до зради. Вважається, що дзеркала подвоюють негативну енергію, яку несуть гострі кути предметів, що знаходяться в кімнаті.

Не можна розміщувати над ліжком кондиціонер, масивні полиці та інші масивні елементи декору - своєю вагою вони тиснутимуть на сплячих. Сон під такими предметами буде дуже неспокійним і тривожним, а після пробудження з'явиться відчуття втоми і розбитості.

Розташування ліжка узголів'ям до ванної або кухні також несприятливе через комунікації, які проходять у кухні та ванній кімнаті. Ванна, унітаз, раковина - предмети, через які витікає вода, разом із якою витікатиме й життєва енергія.

Як правильно поставити ліжко - куди головою

Фен-шуй вчить, як ставити ліжко за сторонами світу. Вважається, що напрямок на схід забезпечує здоров'я, міцний сон і гармонію, на північ - спокій та розвиток інтуїції.

Розташування ліжка на північний захід підходить сімейним парам, які давно живуть разом і мріють вдихнути пристрасть у стосунки, а також людям, яким бракує лідерських якостей.

Південь - це напрямок трудоголіків і не підходить творчим, експресивним людям.

Якщо вам терміново потрібно збільшити фінансовий потік, розгорніть своє ліжко узголів'ям на південь. Щоб ця практика принесла відчутний результат, спати доведеться на самоті.

Південний напрямок протипоказаний людям, які перебувають у стресовій ситуації або переживають тимчасову кризу з коханою людиною.

Узголів'я, спрямоване в бік південного заходу, наділяє людину рішучістю і гострим розумом. Таке положення ліжка вигідне тим, кому бракує життєвої енергії та практичності.

Згідно з фен-шуй, спати головою на захід - значить змінити хід свого життя на щось нове, незвичне і захоплююче. Якщо ви переставите ліжко узголів'ям на захід, то згодом помітите, як життя змінюється на краще. У багатьох можуть з'явитися креативні ідеї та рішення. А в сімейних стосунках загориться нова іскра пристрасті.

Ліжко узголів'ям на північ підтримуватиме атмосферу любові й гармонії та підходить тим, хто втомився від постійних сварок, неприємних сюрпризів, дрібних проблем, а також для дітей і літніх людей. Однак час від часу бажано переставляти ліжко в інший бік, оскільки таке розташування може викликати апатію.

Спати головою на схід - значить знайти свободу духу і зарядитися енергією. Таке розташування ліжка допоможе тим, хто втомився і хоче підняти життєвий тонус.

Якщо людина втратила віру в краще та боїться ухвалити рішення, відкритися чомусь новому, то їй варто поставити ліжко узголів'ям на північний схід. Це допоможе позбутися зайвого занепокоєння та непотрібних сумнівів.

Сон головою на південний схід допомагає позбуватися багатьох негативних установок і внутрішніх бар'єрів. У цьому напрямку краще спати людям, які переповнені різноманітними комплексами, страхами та сумнівами.

Варто зазначити, що зв'язок між сторонами світу і відчуттями людини науково не доведений.

Що таке фен-шуй (феншуй)

"Фен шуй" у перекладі з китайської означає "вітер і вода". Це два основні природні елементи, які символізують здоров'я, гармонію та процвітання в китайській культурі.

Вчення фен-шуй - це даоська практика організації простору. Адепти вважають, що за допомогою феншуй можна вибрати "найкраще" місце для будівництва будинку або поховання.

Заявлена мета феншуй - пошук сприятливих потоків енергії ци та їхнє використання на благо людини.

Немає жодних наукових доказів того, що правила феншуй реальні. Наукова спільнота зараховує феншуй до лженауки.

Раніше Главред писав, що кімнатні рослини в спальні можуть принести численні плюси, однак варто знати і про потенційну небезпеку. Зокрема. Читайте матеріал: Чому заборонено ставити кімнатні рослини в спальню.

Водночас відомо, що кімнаті зі свіжим, чистим повітрям легше заснути і простіше виспатися. Є низка рослин, які вночі виділяють кисень і забезпечать здоровий сон. Які ж кімнатні квіти мають бути в спальні?

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader