Зеленського заберуть. 100% іде, - Арестович назвав терміни
Зеленського заберуть. 100% іде, - Арестович назвав терміни

Зеленського заберуть. 100% іде, - Арестович назвав терміни

Олексій Арестович, відомий український політичний експерт, висловив думку про можливе швидке закінчення війни в Україні та звільнення президента Володимира Зеленського з посади.

У недавньому інтерв'ю політологові, шеф-редактору порталу "Хвиля" Юрію Романенку він заявив, що мирні переговори щодо війни Росії проти України можуть розпочатися вже найближчим часом.

"Миритися, за ідеєю, повинні до виборів США, тому що будь-якому кандидату доведеться щось пред'явити. Що каже Трамп? Він каже: "Я припиню війну ще до того, як стану президентом". …Війна має припинитися, на його [Трампа] думку, листопад-грудень 2024 року - перша половина січня 2025 року, десь у цей час", - вважає Арестович.

Він додав, що вірним рішенням для Зеленського було б зупинити війну влітку, оголосити вибори та залишити "зимові" проблеми з економікою та енергетикою новому керівництву країни. Тобто зазначив експерт, що так би Зеленському вдалося піти, як герою. Експерт також припустив, що президент може піти у відставку у найближчому майбутньому.

"Це був би логічний хід на їхньому місці. Чи чіплятимуться вони за владу, не знаю. Усі на Заході, без винятку, з ким я розмовляю, вважають, що Зеленський піде протягом найближчих півроку. 100% йде", - сказав він.

Арестович додав, що нинішнє керівництво країни планувало зібрати гроші, людей та зброю для нового контрнаступу та, перемігши "Путіна на якійсь ділянці", увійти до переговорного процесу з позиції сили. Але вся проблема в тому, що Захід дає гроші частинами, а зброя для озброєння нових бригад, які "Сирський клепає неміряними темпами", не надходить.

"От не виходить із контрнаступом. Заговорили про мир. Основна новина, яку обговорювали на саміті, я ж говорю, я розмовляв з кількома людьми, які там були, це план Путіна, наскільки він реалістичний. Зараз з'явилася новина, що Путін новий план викотив. Він теж вартує окремої передачі, щоб його обговорити, тому що він дуже цікавий.

Там Росія каже, не просто висуває дуже м'які умови, м'якші за "Стамбул", вона ще пропонує, піти спочатку з Херсонської Запорізької областей і ще далі торгуватися. І навіть чисельність армії 350 тисяч. У Стамбулі було 150, нагадую їхні вимоги. Тому... обидві сторони сходяться у вальсі, нарешті про це заговорила Україна. Але через те, що її у президента не чують, це ось фінальний вирок Української Республіки", - додав він.

Арестович вважає, що це поворотний момент, коли Путін двічі оголосив мир і його не почули. Через це Українська Республіка "за інерцією десь там доїде".

"Дай бог їм вистачить залишків управлінських механізмів для того, щоб правильно мирним регулюванням зайнятися. Але їм підкажуть. А далі питання, що робити з усіма цими солодкими залишками від України. З відсутністю бюджету, із замінованою місцевістю, з купою радикалів, які не вибачать цей мир у будь-якому варіанті і будуть зі зброєю ходити і доводити владі, що вони зрадники. Це ж цілий трек, з яким треба щось зробити, радикально не згодний", - сказав експерт.

Він додав, що це стане величезною проблемою, адже з початку повномасштабної війни суспільство "накачували" популістськими заявами про кордони 1991 року, перемогу в цій війні, які подобалися публіці.

"Потім бац, раптово, хлопці, а у нас нема чим воювати, а у нас немає грошей, а у нас великі втрати, а енергетика зруйнована, а зиму не пройдемо. Давайте повертатися назад", - пояснив він.

Дивіться також повну версію розмови Юрія Романенка з Олексієм Арестовичем під назвою " Фіаско Байдена та наслідки для України: Зеленський йде через півроку":

Теги за темою
Володимир Зеленський Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader