У Польщі хочуть виробляти електроенергію для України на своїх ТЕС, — Туск
У Польщі хочуть виробляти електроенергію для України на своїх ТЕС, — Туск

У Польщі хочуть виробляти електроенергію для України на своїх ТЕС, — Туск

За словами польського прем'єра, передача електроенергії Україні через енергоміст не розв'яже проблему, але допоможе українським містам пройти через складний період.

Польське керівництво хоче отримати можливість спалювати своє вугілля, не сплачуючи при цьому за викиди, а вироблену таким чином електроенергію передавати Україні. Про це польський прем'єр Дональд Туск заявив на пресконференції за участю президента України Володимира Зеленського.

"Питання про енергетику має вирішальне значення, — заявив Туск. — Ми зараз працюємо над цим у Польщі, і наші фахівці обговорюють те, як ми можемо безпосередньо допомогти електропостачанню України до зими".

За словами польського прем'єра, усім енергетичним об'єктам в Україні загрожує небезпека російських ракетних атак.

Дональд Туск — про нові ідеї допомогти енергосистемі України пройти зиму, з 39:42

Зараз, зазначив Туск, у Польщі працюють над тим, щоб спалювати польське вугілля, якого багато, а електроенергію з польських електростанцій за допомогою енергомосту передавати Україні, уточнив політик.

Він попередив, що це не розв'язання проблеми з електроенергією, але частково допоможе українським містам пережити майбутню важку зиму.

Нагадаємо, що напередодні, 7 червня, у Центрі Разумкова попередили про те, щоКремль ставить Україні енергетичний ультиматум: території в обмін на світло.

Також повідомлялося, щосонячні батареї не врятують від відключень, а багатоповерхівки будуть без світла.

Теги за темою
електроенергія
Джерело матеріала
loader
loader