Пухкі ватрушки, як у дитинстві: на чому приготувати тісто
Пухкі ватрушки, як у дитинстві: на чому приготувати тісто

Пухкі ватрушки, як у дитинстві: на чому приготувати тісто

Пухкі ватрушки з кисломолочним сиром – це справжній смак дитинства. Найкраще їсти таку випічку в прикуску з какао або теплим молоком. Головне – зробити вдале тісто, щоб воно піднялось і не було забитим.

Ідея приготування пухких сирних ватрушок, як у дитинстві, опублікована на сторінці фудблогерки Анни Тимошенко (anna timoshenko13) в Instagram. Тісто потрібно готувати на молоці.

Пухкі ватрушки, як у дитинстві: на чому приготувати тісто

Інгредієнти для опари:

  • молоко – 220 мл.
  • живі дріжджі – 20 г
  • цукор – 1 ст.л.
  • борошно – 2 ст.л.

Інгредієнти для тіста:

  • опара
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 80-100 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • борошно – 450-500 г
  • вершкове масло – 70 г
  • дрібка солі

Інгредієнти для начинки:

  • кисломолочний сир – 250 г
  • цукор – 3 ст.л.
  • яйце – 1 шт.

Інгредієнти для штрейзельної крихти:

  • цукор – 2 ст.л.
  • борошно – 2 ст.л.ж
  • масло – 20 г

Додатково:

  • яйце для змащування ватрушок – 1 шт.

Спосіб приготування:

Пухкі ватрушки, як у дитинстві: на чому приготувати тісто

1. Для опари до теплого молока додати цукор, дріжджі та борошно.

2. Перемішати і поставити в тепле місце на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

3. Для тіста змішати опару, цукор, ванільний цукор, яйце та дрібку солі.

4. Перемішати і просіяти борошно.

5. Замісити тісто, яке липне до рук.

Пухкі ватрушки, як у дитинстві: на чому приготувати тісто

6. Далі додати мʼяке вершкове масло та замісити еластичне тісто.

7. Лишити в теплому місці на 1,30 години.

8. З готового тіста сформувати кульки (виходить приблизно 9 штук).

Пухкі ватрушки, як у дитинстві: на чому приготувати тісто

9. Для начинки до кисломолочного сиру додати цукор та яйце, перемішати.

10. За допомогою склянки зробити в кульці заглиблення та наповнити сиром.

Пухкі ватрушки, як у дитинстві: на чому приготувати тісто

11. Обовʼязково змастити яйцем та посипати крихтою.

Пухкі ватрушки, як у дитинстві: на чому приготувати тісто

12. Для крихти перетерти цукор з борошном та маслом.

13. Поставити випікатися в розігріту духовку на 30-35 хвилин за температури 180 градусів.

Пухкі ватрушки, як у дитинстві: на чому приготувати тісто

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пиріг з варенням до чаю
  • Яблучний пиріг на кефірі з манкою
  • Пиріг із ревеню
Джерело матеріала
loader
loader