Пухкі ватрушки з кисломолочним сиром – це справжній смак дитинства. Найкраще їсти таку випічку в прикуску з какао або теплим молоком. Головне – зробити вдале тісто, щоб воно піднялось і не було забитим.
Ідея приготування пухких сирних ватрушок, як у дитинстві, опублікована на сторінці фудблогерки Анни Тимошенко (anna timoshenko13) в Instagram. Тісто потрібно готувати на молоці.
Інгредієнти для опари:
- молоко – 220 мл.
- живі дріжджі – 20 г
- цукор – 1 ст.л.
- борошно – 2 ст.л.
Інгредієнти для тіста:
- опара
- яйце – 1 шт.
- цукор – 80-100 г
- ванільний цукор – 10 г
- борошно – 450-500 г
- вершкове масло – 70 г
- дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
- кисломолочний сир – 250 г
- цукор – 3 ст.л.
- яйце – 1 шт.
Інгредієнти для штрейзельної крихти:
- цукор – 2 ст.л.
- борошно – 2 ст.л.ж
- масло – 20 г
Додатково:
- яйце для змащування ватрушок – 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Для опари до теплого молока додати цукор, дріжджі та борошно.
2. Перемішати і поставити в тепле місце на 10-15 хвилин для активації дріжджів.
3. Для тіста змішати опару, цукор, ванільний цукор, яйце та дрібку солі.
4. Перемішати і просіяти борошно.
5. Замісити тісто, яке липне до рук.
6. Далі додати мʼяке вершкове масло та замісити еластичне тісто.
7. Лишити в теплому місці на 1,30 години.
8. З готового тіста сформувати кульки (виходить приблизно 9 штук).
9. Для начинки до кисломолочного сиру додати цукор та яйце, перемішати.
10. За допомогою склянки зробити в кульці заглиблення та наповнити сиром.
11. Обовʼязково змастити яйцем та посипати крихтою.
12. Для крихти перетерти цукор з борошном та маслом.
13. Поставити випікатися в розігріту духовку на 30-35 хвилин за температури 180 градусів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пиріг з варенням до чаю
- Яблучний пиріг на кефірі з манкою
- Пиріг із ревеню