Внаслідок російського удару по "Охматдиту" загинула лікар-нефролог зі Львова. Фото
Внаслідок російського удару по "Охматдиту" загинула лікар-нефролог зі Львова. Фото

Внаслідок російського удару по "Охматдиту" загинула лікар-нефролог зі Львова. Фото

У понеділок, 8 липня, внаслідок російського удару по "Охматдиту" загинула лікар-нефролог зі Львова Світлана Лук'янчук. Їй було усього 30 років.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий. Вона була сиротою. Її поховають у Львові біля батьків на Голосківському цвинтарі.

"Світлана народилася у Львові. Дівчина була сиротою, тож вихованням займалася рідна тітка. Закінчила Національний медичний університет імені О.О. Богомольця. Після цього завершила інтернатуру. В Охматдиті працювала дитячим нефрологом", - пише Садовий.

Варто зазначити, що лікарка, яка загинула в київському "Охмадиті", навчалась в Червоноградській школі-інтернаті. Детальніше про Світлану Лук’янчик розповіла її подруга дитинства Марія Прищепа. Сьогодні, дізнавшись про обстріл "Охматдиту", вона подзвонила на номер Світлани та дізналася, що вона загинула.

"Ми познайомились, коли навчалися в Червоноградській школі-інтернаті для дітей сиріт і позбавлених батьківського піклування на Львівщині. Світлана була на рік старшою. Зі школи знала, що буде лікарем. Навіть не хотіла ходити на побачення, щоб не витрачати час, за який могла повчитися", – розповіла вона.

У понеділок, 8 липня, країна-агресор РФ під час обстрілу Києва влучила в будівлю дитячого медичного закладу "Охматдит", де виявилися пошкодженими кілька корпусів, зокрема токсикологічний.

Як повідомляв OBOZ.UA, у столиці під час повітряної тривоги зранку 8 липня прогриміли вибухи. Внаслідок атаки зафіксовано падіння уламків у кількох районах столиці та влучання у дитячий медзаклад, є постраждалі та загиблі.

Також, попередньо, 9 людей загинули в Дніпровському районі внаслідок падіння уламків на медичний центр. Там також є постраждалі, пошкоджено будівлю медзакладу. Екстрені служби працюють на місці. Попередньо, 7 загиблих і в бізнес-центрі в Солом’янському районі.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader