"Путін не поважає слабких": Зеленський пояснив, чому Орбан не може бути посередником між Україною та РФ
"Путін не поважає слабких": Зеленський пояснив, чому Орбан не може бути посередником між Україною та РФ

"Путін не поважає слабких": Зеленський пояснив, чому Орбан не може бути посередником між Україною та РФ

Між Україною та державою-агресором Росією не може бути іншого посередництва крім консолідованих зусиль сильних країн світу, які зможуть змусити кремлівського диктатора Путіна припинити війну. Він не поважає слабких і боїться тільки сили.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції  із главою польського уряду Дональдом Туском. Глава держави відповів на запитання, чи може прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан бути посередником між Україною та РФ.

Як відомо, Орбан після візиту до Києва вирушив до Москви, заявивши, що це "миротворча місія".

 "Що стосується прем'єр-міністра Орбана, він був у Києві після цього полетів у Москву. Я не знав про те, що він летить у Москву, це його незалежний вибір. Що стосується, чи може він бути посередником… Немає посередництва між Росією та Україною. Можуть посередниками бути тільки серйозні сильні союзи, весь світ може змусити Росію зупинити цю війну. Це не про посередництво, це про можливості", – пояснив Зеленський.

За словами Зеленського, такі можливості є у США, Китаю та Євросоюзу. Тільки вони можуть здійснити таку посередницьку місію і спільними зусиллями зупинити війну.

"У тебе повинна бути економіка, яка впливає на Росію, і Путін залежать від цього, або у тебе – дуже потужна армія, яку боїться Путін, яка сильніша, ніж російська.  Чи багато таких країн у світі? Небагато. Я думаю, Сполучені Штати – така країна.. і Китай, і Євросоюз (не якась одна країна ЄС, а весь Євросоюз). Це дійсно може бути така посередницька місія. Тому ми й запропонували можливість, як тиснути на Росію і як зупинити Путіна. Для цього треба об'єднати всі зусилля, бо він не поважає тих, хто слабкий", – сказів президент.

Зеленський черговий раз наголосив, що Путін поза всіма його заявами насправді не хоче припиняти війну. Черговим доказом цього стала масована ракетна атака Росії на Україну сьогодні, 8 липня.

"Навіть якщо він зустрічається з представником тієї чи іншої держави, це не значить, що він хоче закінчити війну. Він хоче продемонструвати якісь кроки, але за цією демонстрацією у нього завжди йде кривава демонстрація, як сьогодні зранку в Україні", – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, вранці 8 липня країна-терорист Росія влаштувала масовану атаку на Україну. Ворог обстріляв ракетами Київ, Дніпро, Кривий Ріг та інші міста.

Як повідомляв OBOZ.UA:

Віктор Орбан після візитів до Києва та Москви поїхав до Китаю та зустрівся із Сі Цзіньпіном. Угорський прем'єр заявив, що прибув до Пекіна для продовження "мирної місії".

Аналітик Стокгольмського центру досліджень Східної Європи Андреас Умланд зазначив, що так звані мирні ініціативи Орбана навряд матимуть позитивний ефект для України. Очевидно, що в результаті таких переговорів агресор Росія може знову отримати певні території та переваги.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader