Зеленський пояснив, чому Орбан не може бути посередником між Україною та Росією
Зеленський пояснив, чому Орбан не може бути посередником між Україною та Росією

Зеленський пояснив, чому Орбан не може бути посередником між Україною та Росією

Угорський премєрміністр Віктор Орбан не може бути посередником у переговорах між Україною та Росією, оскільки Угорщина не має реального впливу на Володимира Путіна. Такими посередниками можуть бути США, Китай або Євросоюз. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції у Варшаві.

- Що стосується Орбана, він був у Києві, після цього полетів у Москву, я не знав, що він летить в Москву. Це його незалежний вибір. Чи може бути він посередником? Не має посередництва між Росією і Україною. Можуть посередниками бути тільки серйозні сильні союзники. Весь світ може змусити Росію зупинити цю війну. Це не про посередництво. Це про можливості. У тебе повинна бути економіка, яка впливає на Росію, і Путін залежить від неї, або у тебе дуже потужна армія, яку боїться Путін, яка сильніша ніж російська. Чи багато таких країн у світі? Небагато. Я думаю, США така країна, Китай і Євросоюз, не якась одна країна, а весь Євросоюз. Це дійсно може бути така посередницька місія, - заяви Зеленський.

Зеленський сказав, що коли Путін зустрічається з лідерами тієї чи іншої держави, це не означає, що він хоче завершити війну в Україні.

  • 8 липня Володимир Зеленський прибув до Варшави, щоб зустрітися із прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском та президентом Анджеєм Дудою. З Варшави Зеленський попрямує до США НАТО який пройде з 9 по 11 липня.
  • Україна та Польща уклали безпекову угоду, яка передбачає можливість перехоплення російських ракет і дронів та формування добровольчого легіону за участі українців, які проживають за кордоном. 
     
Теги за темою
Володимир Зеленський Польша
Джерело матеріала
loader
loader