/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fbddf16315fa927a93996aa77b73352d1.jpg)
Австрійський штрудель на український манер: в чому секрет популярного десерту
Штрудель – популярний пиріг з яблучною начинкою. Десерт має австрійське походження. Особливість такої випічки в тому, що тісто потрібно розкотити максимально тоненько, щоб воно просвічувалось. А української нотки можна додати, якщо використати наші соковиті та солодкі яблука.
Ідея приготування австрійського штруделю на український манер опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Сенич (yuliia.senych) в Instagram. Ідеальний варіант випічки для сімейного чаювання.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6f9e88c74d10c877754ff64d47ccfb5c.png)
Інгредієнти:
- борошно – 150 г
- тепла вода – 75 мл.
- олія – 15 мл.
- сіль – 1,5 г
- жовток – 1 шт.
Інгредієнти для начинки:
- яблука білий налив – 1 кг.
- панірувальні сухарі – 50 г
- цукор – 60 г
- кориця
- масло – 60 г
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F68e743a89e1b5e732f3a7ade1df5c328.png)
1. До просіяного борошна додати сіль і влити теплу воду.
2. Додати жовток і олію.
3. Замішати тісто, спочатку воно буде липнути. Тісто потрібно вимішувати приблизно 10-15 хвилин – воно має стати гладким і мʼяким.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fbf0c6fda773d6f61c5febd4daba06e4f.png)
4. Залишити тісто відпочити на одну годину за кімнатної температури.
5. Яблука почистити від шкірки і нарізати слайсами.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fbcf2867bd0bcbb0bbe0d2bd5242878bd.png)
6. За бажанням, додати родзинки.
7. Тісто тонко розкотити на притрушеній борошном поверхні – воно має просвічуватись.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb3c910ecdc01df8067e5fdf0e9313ef3.png)
8. Кухонний рушник притрусити борошном і викласти на нього тісто.
9. Розтягнути краї тіста з центру до країв.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdfb7ef618e998c6219419c9435d26b14.png)
10. Змастити розтопленим вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями.
11. Далі додати начинку по всьому периметру тіста.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F39c8c5e5f1c91e167a357d3322d697fd.png)
12. Посипати яблука цукром і корицею. Закрутити рулет за допомогою рушника.
13. Защепити краї, змастити маслом і посипати цукром або мигдалевими пластівцями.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F3fbd2dcc46e92c91c03e370e7b615ce6.png)
14. Відправити випікатись в розігріту до 200 градусів духовку на 35-45 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Галета з яблуками
- Шарлотка з яблуками
- Булочки з яблуками
