"Таратор" – болгарський традиційний холодний суп, основа якого – свіжі огірки, кефір, свіжий кріп та волоські горіхи. Варто зазначити, що готується суп лише 15 хвилин, якщо не враховувати час для настоювання.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, охолоджуючого літнього супу "Таратор", який буде смачнішим, ніж окрошка.
Інгредієнти:
- 1 л кефіру (жирність вибирайте за смаком)
- 6 свіжих невеликих огірків
- 3 зуб. часнику
- 100г волоських горіхів
- 30г свіжого кропу
- сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Огірки натріть на середню тертку. Часник вичавіть через прес або натріть на дрібну тертку. Горіхи подрібніть, а кріп дрібно наріжте.
2. У каструлю або миску всипте огірки, часник, горіхи, кріп. Додайте сіль та мелений перець за смаком. Влийте кефір та перемішайте. Накрийте кришкою та поставте в холодильник на годину.
Після того, як суп настоїться, можна подавати.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Окрошка на кефірі з квасом
- Окрошка з гірчицею
- Окрошка з буряком