/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fad73ac8cb06a05c32e95ac2d6fc4a20f.png)
Смачніше, ніж окрошка: охолоджуючий суп "Таратор" зі свіжих огірків та кефіру для вечері
"Таратор" – болгарський традиційний холодний суп, основа якого – свіжі огірки, кефір, свіжий кріп та волоські горіхи. Варто зазначити, що готується суп лише 15 хвилин, якщо не враховувати час для настоювання.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F338e2ad75cc750d0bbbe459c1094d26f.png)
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, охолоджуючого літнього супу "Таратор", який буде смачнішим, ніж окрошка.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9509e5e25c07ff408a06eeab7dd54cad.png)
Інгредієнти:
- 1 л кефіру (жирність вибирайте за смаком)
- 6 свіжих невеликих огірків
- 3 зуб. часнику
- 100г волоських горіхів
- 30г свіжого кропу
- сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Огірки натріть на середню тертку. Часник вичавіть через прес або натріть на дрібну тертку. Горіхи подрібніть, а кріп дрібно наріжте.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6497aff874c6a34d29f49e8ae1b4a9bb.png)
2. У каструлю або миску всипте огірки, часник, горіхи, кріп. Додайте сіль та мелений перець за смаком. Влийте кефір та перемішайте. Накрийте кришкою та поставте в холодильник на годину.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa6549cac7db99ac73cc6e83ffecb16ea.png)
Після того, як суп настоїться, можна подавати.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9d530c4a53e7dc141256be22f8540d2b.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Окрошка на кефірі з квасом
- Окрошка з гірчицею
- Окрошка з буряком

