Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад
Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад

Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад

Кабачки з кетчупом – це один з найулюбленіших варіантів консервації багатьох людей. Овочі виходить дуже пікантними та хрусткими. Вони ідеально просочуються пряним маринадом та не розм'якають в банці. Головне – дотримуватись правильних пропорцій.

Ідея приготування пікантних кабачків з кетчупом на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Віталіни з ніком vitala_foodblog в Instagram. Смачно їсти з картоплею, будь-якою кашею та м'ясом.

Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад

Інгредієнти:

  • гострі спеції – 2 ст.л.
  • вода – 8 склянок
  • оцет 9% – 1 склянка
  • сіль з гіркою – 2 ст.л.
  • цукор – 1 склянка
  • кетчуп чилі – 6-8 ст.л.

Спосіб приготування:

Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад

1. Банки з кришками добре промити та висушити.

2. Кабачки нарізати товщиною 1 см.

3. Наповнити банки до верху овочами.

Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад

4. Для маринаду змішати усі інгредієнти.

Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад

5. Прокипʼятити 5 хвилин.

Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад

6. Гарячим маринадом залити кабачки.

7. Накрити кришками.

Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад

8. Стерилізувати 10-15 хвилин.

9. Закатати кришками, охолодити та прибрати в холодне місце.

Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Кабачки в клярі
  • Мариновані кабачки за 5 хвилин
  • Пряні мариновані кабачки
Джерело матеріала
loader
loader