12 правил, щоб повернути фігуру мрії після тривалої перерви
12 правил, щоб повернути фігуру мрії після тривалої перерви

12 правил, щоб повернути фігуру мрії після тривалої перерви

Навіть якщо ви всерйоз ставитеся до тренувань і підтримки необхідної форми, інколи обставини бувають сильнішими. Тому рано чи пізно ми вимушені робити перерву у заняттях.

За словами сертифікованих тренерів, інколи повернення у форму після тривалої перерви може поставити у кут, адже ви не знатимете, з чого почати. Але хороша новина полягає в тому, що ви не починаєте з нуля, тому варто переглянути попередні методи, які допомогли вам досягти успіху, йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Ставте досяжні цілі

Досвідчені тренери зазначають, що встановлення чітких цілей допомагає спрямувати та мотивувати ваше тренування. Проте варто починати з малого, визначити початкову точку та розвивайте її, щоб підготувати основу для успіху. Також рекомендується бути конкретними та чесними з собою, щоб встановити коротко-строкові та довгострокові цілі, які є досяжними та мотивуючими.

Оцініть свій поточний рівень фізичної підготовки

Ще один важливий крок дозволяє визначити сильні та слабкі сторони та області, які потрібно вдосконалити. Адже важливо зрозуміти, де ви зараз, щоб ефективно адаптувати свою стратегію тренування. Тому почніть з оцінки свого поточного рівня фізичної підготовки, щоб оцінити свої цілі.

Створіть реалістичний план

Варто розробити план тренувань, який відповідає вашому стилю життя та враховує ваш поточний стан. Адже він має узгоджуватися з вашим розкладом, тому розробіть режим тренувань, яка поступово збільшує інтенсивність. Уникайте поширеної помилки зі збільшення інтенсивності до того, як ваше тіло буде готове, що призводить до вигоряння або травми.

Будьте послідовними

Якщо ви хочете досягти результату, намагайтеся постійно дотримуватися плану, адже незалежно від того, чи це 20-хвилинне тренування, чи довша сесія, щоденні рухи є частиною вашого розпорядку дня. Варто прагнути до регулярних тренувань, навіть якщо вони спочатку коротші.

Відстежуйте свій прогрес

Фахівці радять відстежувати тренування та фіксувати покращення сили чи витривалості. Варто зафіксувати, що ви відчували психічно та емоційно під час і після тренувань. Рекомендується вести щоденник тренувань або використовувати програму, щоб відстежувати свій прогрес у тренажерному залі та поза ним. Наприклад, календарний трекер звичок, де ви викреслюєте кожен день, коли ви тренуєтесь, або відзначаєте кожну ніч, коли ви спите вісім годин.

Відзначайте свої досягнення

Відзначення досягнень є важливим елементом на шляху до успіху, адже це зміцнює позитивну поведінку та формує мислення про успіх. Підтверджуйте свої покращення, і використовуйте це як форму позитивного підкріплення.

Створіть відповідальність

На шляху до успіху ви можете знайти друга для тренувань, або приєднатися до фітнес-класу або поділіться своїми цілями з родиною та друзями. Адже людині часто потрібна зовнішня підтримка, щоб підтримувати, коли мотивація слабшає. Тому можна створити систему підзвітності, щоб переконатися, що ви зосереджені на своєму плані.

Надайте пріоритет харчуванню

Для досягнення мети варто дотримуватися правильного харчування, тому необхідно притримуватися добре збалансованої дієти, яка базується на цілісних продуктах з мінімальною обробкою. Наприклад, якщо ваша мета — набрати силу та збільшити м’язову масу, зосередьтеся на загальній кількості калорій і кількості споживаного білка, але плани харчування будуть відрізнятися залежно від вашої мети.

Приготування їжі

Виконання цієї поради допоможе вам досягти успіху, адже завчасне планування та приготування їжі заощадить ваш час. У той же час це забезпечить під рукою поживні страви, зменшивши спокусу нездорового вибору. Крім того, дослідження пов’язують самостійне приготування їжі зі здоровим контролем ваги.

Залишайтеся гідратованим

На цьому шляху також не забувайте про необхідність підтримки водного балансу. Дієтологи зазначають, що гідратація має вирішальне значення для загального здоров’я та ефективності фізичних вправ. Незалежно від пори року ми все одно повинні залишатися зволоженими, тому включіть багаторазову пляшку води у свій розпорядок дня.

Надайте пріоритет відпочинку та відновленню

Збалансований підхід запобігає виснаженню та сприяє стабільному відновленню, тому якісний відпочинок і відновлення є невід’ємними частинами будь-якої програми тренувань. Дайте своєму тілу час відновитися між тренуваннями, забезпечуючи якісний сон, щоб запобігти виснаженню та зменшити ризик травми.

Зверніться за професійним керівництвом

Не соромтеся звертатися за порадами до професіоналів, будь-то особистий тренер, фізіотерапевт чи зареєстрований дієтолог. Адже неоціненний досвід може стати у нагоді. Також можна приєднатися до групового фітнес-завдання, особисто чи віртуально, яке відповідає вашим цілям.

Раніше OBOZ.UA розповідав про ефективну вправу для стрімкого схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader