Як довго можна зберігати бензин у баку автомобіля: відповідь здивує багатьох
Як довго можна зберігати бензин у баку автомобіля: відповідь здивує багатьох

Як довго можна зберігати бензин у баку автомобіля: відповідь здивує багатьох

Використовувати старий бензин небезпечно, бо він втрачає частину своїх властивостей.

Багато автомобілістів навіть не замислюються про те, що бензин також має термін придатності і довго зберігати його не вийде. До того ж, потрібно дотримуватись ряду правил, щоб він простояв довше.

Скільки часу можна зберігати 95 бензин

За словами автора YouTube каналу "АвтоТема", бензин можна зберігати лише один рік, але якщо дотримуватись всіх вимог. В іншому випадку – термін придатності може сягати навіть 3 місяці.

Як правильно зберігати бензин у каністрі

Термін придатності бензину безпосередньо пов’язаний з умовами зберігання. Зокрема, слід щільно закривати ємність та підтримувати правильну температуру. Оптимальний діапазон – +15-20 градусів за Цельсієм. Крім того, він має стояти у темному місці, а сонячні промені в жодному разі не мають потрапляти на нього.

Якщо пальне зберігається при вищій температурі, то термін зберігання бензину скорочується до 6 місяців. Якщо ж паливо зберігається у прозорій тарі та на нього потрапляють сонячні промені – час зберігання скорочується до 3 місяців.

Що відбувається з бензином під час тривалого зберігання

Бензин може розшаровуватись під час довго зберігання, що є вкрай небезпечно для вашого автомобіля. Варто зауважити, що якщо так сталось, то просто потрусивши каністрою або проїхавшись по нерівній дорозі, змішати його знову не вийде.

Пальне, у якого вийшов термін зберігання, стає темним або коричневим. Такий бензин використовувати не можна, адже він відрізняється підвищеною детонацією та може пошкодити паливну систему автомобіля.

Як довго можна зберігати бензин у баку

Якщо ви заправляєте повний бак авто, а їздите дуже мало, то рекомендується хоча б раз на місяць дозаправляти машину. Це потрібно робити для того, щоб новий бензин змішувався зі старим та не втрачав своїх властивостей.

Дивіться відео, скільки можна зберігати бензин у каністрі:

Що відомо про YouTube канал "АвтоТема"?

YouTube канал "АвтоТема" - це канал, в якому автор розповідає головні новини про автомобілі, правила, штрафи, ПДР та нюанси для водіїв у доступному форматі.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader