Не на часі: Зеленський сказав, коли буде доречно оцінювати діяльність Сирського. Відео
Не на часі: Зеленський сказав, коли буде доречно оцінювати діяльність Сирського. Відео

Не на часі: Зеленський сказав, коли буде доречно оцінювати діяльність Сирського. Відео

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському довелося стикнутися з серйозними викликами через недостатнє постачання західного озброєння. Проте під його керівництвом відбулася успішна контратака проти російських військ у Харківській області.

Про це глава держави розповів на зустрічі з журналістами, де була присутня головна редакторка OBOZ.UA Леся Гасич. Сирський став перед важливим випробуванням, оскільки Україна майже 8 місяців чекала на зброю і голосування щодо пакета допомоги.

"Це дуже серйозний виклик. Я не хочу порівнювати. Я до всіх ставлюся з відповідною повагою. Кожен виконує або виконував свої завдання на своєму місці. Складно сказати, що було б, якби не змінилося керівництво в армії", – заявив Зеленський.

Президент висловив вдячність всім, хто працює та захищає Україну, і наголосив, що не бажає втягувати ці питання в полеміку, оскільки це стосується післявоєнного періоду.

Зеленський також зауважив, що не вважає, що без Сирського не було б прориву російських військ на Харківщині.

"Я вважаю, що він (прорив, – ред.) був би, тому що цього хотіли росіяни. У них було завдання зайти і окупувати Харків", – сказав він.

Додатково, за словами глави держави, Сирський має великий плюс у тому, що він добре знає Харків. Його досвід був ключовим. Успішна операція в Харківській області сталася під його командуванням.

"Плюс великий у ситуації стосовно Сирського, що він знає Харків. І це не мало. Він відвойовував його. І успішна операція була в Харківській області саме під його командуванням. І це плюс. Але знову-таки – мені складно порівнювати. Зупинили - молодці. Не дали окупувати Харків без пакета - молодці. А уже з деталями розбиратимемося (потім, – ред.)", – резюмував президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленськийзаявив, що мобілізація в Україні йде за планом. За його словами, на нових рекрутів не вистачає тренувальних майданчиків.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader