The Guardian розповіла про найбільші проблеми українських біженців у Британії
The Guardian розповіла про найбільші проблеми українських біженців у Британії

The Guardian розповіла про найбільші проблеми українських біженців у Британії

За даними нещодавнього звіту Британського Червоного Хреста, українські біженці, які прибули до Сполученого Королівства після початку російської агресії, стикаються із серйозними проблемами. Незважаючи на те, що урядові програми загалом виявилися рятувальним колом для багатьох сімей, які шукають притулку, деякі українці опинилися у вразливому становищі.

Про це пише The Guardian, посилаючись на доповідь Червоного Хреста.

Головною проблемою став ризик залишитись без житла. Із приблизно 200 000 розміщених у Великій Британії українських сімей понад 9 000 опинилися під загрозою втрати даху над головою.

Основними причинами є розбіжності з сім'ями, що приймають, і складності з доступом на ринок приватного житла. Статистика показує, що українці вчетверо частіше стикаються з бездомністю порівняно з місцевим населенням.

Звіт також виявив випадки, що викликають особливе занепокоєння. Серед них – ситуації, коли біженці були змушені спати на вулиці після раптового виселення, а також спроби експлуатації вразливих людей через сумнівні пропозиції житла.

Британський Червоний Хрест закликає до покращення заходів безпеки у програмах розміщення біженців та застосування отриманого досвіду до майбутніх схем розселення. Організація також наголошує на необхідності збільшення доступного житла та розробки національної стратегії інтеграції, яка забезпечить рівну підтримку всім переміщеним особам.

Раніше ми також розповідали, де у Європі найвищі виплати для біженців із України.

Джерело матеріала
loader
loader