Шакшука – це не просто яєшня, а повноцінна ситна страва. Окрім яєць, на сковорідку потрібно додати багато соковитих овочів, сезон яких у розпалі саме зараз. Все разом тушкується, обмінюється соками, тму виходить надзвичайно смачно.
Ідея приготування ідеальної шакшуки з яєць опублікована на сторінці фудблогерки Анни Тимошенко (anna_timoshenko13) в Instagram. Головне – зробити рівномірні лунки для яєць.
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.
- помідори – 3 шт.
- паприка – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- сіль, перець, італійськи трави
- вершкове масло або олія
Спосіб приготування:
1. Підсмажити на вершковому маслі або олії подрібнену цибулю.
2. Туди ж додати помідори та паприку.
3. Перемішати та тушкувати 5-7 хвилин.
4. Посолити поперчити та додати яйця.
5. Під кришкою на слабкому вогні готувати приблизно 5 хвилин.
6. Посипати зеленню та їсти з хлібом.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат з сардинами і яйцями
- Пиріжки з лаваша з яйцями та зеленню
- Салат з редискою, огірками і яйцями