Вершкове чи гкі: яке масло корисніше для здоровʼя
Вершкове чи гкі: яке масло корисніше для здоровʼя

Вершкове чи гкі: яке масло корисніше для здоровʼя

Масло гкі – це тип вершкового масла, яке нагрівається для видалення води й молочних твердих речовин, у результаті чого залишається лише масляний жир. Воно має низку переваг для здоровʼя людини.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він розповів про потенційні переваги топленого масла, а саме

  • Відсутність лактози: масло не містить лактози, адже тверді речовини молока були видалені.
  • Висока точка диму: гкі має високу точку диму, а тому його можна безпечно нагрівати до високих температур.
  • Вміст корисних жирів: масло багате здоровими жирами, зокрема й тригліцеридами середнього ланцюга (MCT) та масляною кислотою. Своєю чергою MCT легко засвоюються організмом.
  • Вітаміни: гкі – джерело жиророзчинних вітамінів – A, D, E та K.
  • Покращення травлення: гкі містить масляну кислоту, яка позитивно впливає на травлення, зменшуючи запалення в кишківнику та сприяючи зростанню корисних бактерій.
  • Допомога в підтримці ваги: MCT  можуть допомогти у втраті ваги при цьому, збільшуючи витрати енергії та зменшуючи апетит.

Лікар наголосив, що топлене масло – це їжа з високим вмістом жиру, тому його варто споживати в помірних кількостях. Ба більше, деякі люди можуть мати алергію на молочні продукти.

Якщо порівнювати топлене та звичайне вершкове масло, то гкі має деякі переваги з точки зору смаку, поживного вмісту та кулінарних властивостей.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращий суп для спалювання жиру на животі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader